Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

22. 11. 2017. 11:08   >>  10:39 1

DEKAN PORUČIO

Studenti ETF-a konkurentni i u svijetu

Elektrotehnički fakultet ima tradiciju obrazovanja mladih i kvalitetnih stručnjaka koji su konkurentni i na međunarodnom tržištu. Nedavno je obilježeno 56 godina rada ove vodeće obrazovne i naučne institucije u oblasti elektrotehnike, elektroenergetike, automatike, telekomunikacija i računarstva, kazao je dekan Zoran Veljović.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Zoran Veljović za portal UCG, kaže da je međunarodna saradnja Elektrotehničkog fakulteta na izuzetno visokom nivou.

“Ova saradnja podrazumijeva ne samo saradnju sa visokoškolskim ustanovama, već i sa institucijama preko kojih se vrši transfer tehnologija. O tome najbolje govori mnoštvo projekata na kojima učestvujemo ili kao koordinatori ili kao partneri”, kazao je Veljović.

Dekan kaže da akreditovani studijski programi Elektrotehničkog fakulteta pokrivaju energetiku i informaciono-komunikacione tehnologije, kao dvije od pet prioritehnih oblasti koje finansiraju programi Evropske unije.

Energetika i ICT su, kako ističe, prepoznate i kao dvije od deset prioritetnih oblasti za razvoj Crne Gore.

“Znanja stečena na Fakultetu omogućavaju studentima zapošljavanje kako u Crnoj Gori i regionu, tako i daleko van granica naše zemlje. Pored toga, postoji širok prostor angažovanja koji ne podrazumijeva fizičku prisutnost kandidata u prostorima poslodavca, a to znači da se za takve poslodavce može raditi iz Crne Gore ma gdje da se oni nalaze. Studenti Elektrotehničkog fakulteta studije završavaju u uslovima izražene konkurencije, s obzirom da za ove studije postoji velika zainteresovanost, te da se na njih upisuju najbolji svršeni srednjoškolci koji interes pokazuju za studije tehnike. Na taj način se tokom studija razvija takmičarski duh, koji nužno izaziva pozitivne efekte na nivo stečenih znanja i kvalifikacija”, naveo je Veljović.

U prethodnih nekoliko godina, kako sredstvima velikih naučno-istraživačkih projekata, tako i sopstvenim sredstvima Fakulteta, kako navodi dekan, osavremenjena je oprema u laboratoriji, koja pruža nove mogućnosti za realizaciju, kako istraživanja, tako i praktične nastave.

“Elektrotehnički fakultet posjeduje dovoljne prostorne kapacitete, koje kroz rekonstrukciju zgrade Tehničkih fakulteta treba prije svega u građevinskom smislu obnoviti. Fakultet posjeduje sve kadrovske resurse za postizanje visokih standarda kvaliteta u obrazovnom procesu. Laboratorijska oprema je na zavidnom nivou i kontinuirano se nadograđuje”, zaključio je Veljović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније