Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

22. 11. 2017. 17:16   >>  17:11 6

SUOČAVANJE SA PROŠLOŠĆU

BS: Presuda Mladiću dodatni podsticaj

Najteža kazna jedini je pravičan ishod sudskog postupka za Ratka Mladića, izvođača genocida i zločina u Bosni i Hercegovini, najvećeg koji se desio u Evropi, poslije Drugog svjetskog rata, saopštila je Bošnjačka stranka (BS).

Vijeće haškog tribunala osudilo je danas nekadašnjeg vrhovnog komadanta Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

"Bošnjačka stranka pozdravlja presudu Haškog tribunala, izrečenu ratnom zločincu Ratku Mladiću. Ovakva presuda ne može ničim nadomjestiti ni ljudske živote, ni članove porodica, nedužnim žrtavama Srebrenice i drugih bosanskih stratista. Međutim, ovom presudom poslata je, još jednom, jasna poruka da ratni zločini ne zastarjevaju i da će ideolozi i izvodjači genocida ipak biti adekvatno kažnjeni", kazali su iz BS.

U toj partiji se nadaju da će ta presuda biti dodatni podsticaj za proces suočavanja sa prošlošću i priznanja genocida koji se desio tokom agresije na BiH.

"Vjerujemo i da ce političke elite koje još žive u prošlosti i idejama 90-ih i same postati dio prošlosti, jer su one najveća prepreka procesu pomirenja i reintegracije", naveli su iz BS.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније