Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

23. 11. 2017. 21:34 >> 21:03

DARMANOVIĆ PORUČIO

Zajedničkim radom do boljeg života

Zajedničkim radom državnih institucija i civilnog sektora potrebno je ispuniti preuzete obaveze, kako bi se na taj način obezbijedio kvalitetniji i bolji život crnogorskih građana, ocijenio je ministar ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.

On je, gostujuću u Evropskom kafeu, pojasnio da je Crna Gora Deklaracijom o nezavisnosti iz 2006. godine, kao svoja dva najvažnija spoljnopolitička priorita, jasno zacrta članstvo u Sjevernoatlantskom savezu i EU. 

Govoreći o članstvu Crne Gore u EU, Darmanović je kazao da je proces evropske integracije proces u kojem učestvuje cijelo društvo i ocijenio da taj period treba iskoristiti na najbolji mogući način kako bismo bili što bolje pripremljeni za samo članstvo u Uniji. 

“Zajedničkim radom, kako državnih institucija, tako i civilnog sektora trebamo ispuniti preuzete obaveze, ne samo zbog preporuka Brisela, već i zbog nas samih, kako bismo na taj način obezbijedili kvalitetniji i bolji život svih naših građana”, zaključio je ministar.

Izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje (CGO), Daliborka Uljarević, istakla je da su crnogorski građani i građanke dominantno privrženi spoljno-političkim prioritetima Crne Gore na što ukazuje i nadavni podatak iz istraživanja CGO-a o tome koje su njihove najpoželjnije zemlje za život, ukoliko ne bi živjeli u Crnoj Gori. 

Ona je navela da tako definisani postulati spoljne politike Crne Gore, privrženost evropatlanskim integracijama, razvoj regionalne i bilateralne saradnje predstavljaju primjer promišljene i u javnom interesu usmjerene politike Vlade Crne Gore. 

“Međutim, kao i u mnogim drugim oblasti, postoje brojni izazovi kada je u pitanju njihova primjena, te u tom smislu, u narednom periodu je potrebno uložiti dodatan napor u ostvarivanju mjerljivih rezultata kada je u pitanju produkovanje konkretnih rezultata u oblasti evropskih integracija”, rekla je Uljarević.

Posljednji Evropski kafe za ovu godinu organizovao je CGO u saradnji sa fondacijom Friedrich Ebert. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније