Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Aleksandra Jovančević, TVCG

24. 11. 2017. 13:53   >>  25. 11. 2017. 08:56 7

ZBOG SAVJETA RTCG

Škrelja: Trpimo pritiske, i ja i Odbor

Administrativni odbor odlučio je da se raspiše oglas za jednog člana Savjeta RTCG iz redova dva univerziteta. Početkom decembra pred Administrativnim odborom o tome zašto nijesu podnijeli imovinske kartone, izjašnjavaće se i ostali članovi Savjeta. Sve to je razlog pritiska koji, kako kaže predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja, trpi on od nevladinog sektora.

Hoće li još članova Savjeta Javnog servisa biti razriješeno sa te funkcije znaće se početkom decembra. Tada će se Mimo Drašković, Perko Vukotić, Vladimir Pavićević i Goran Đurović, kaže predsjednik Administartivnog odbora Ljuiđ Škrelja, izjašnjavati pred članovima tog odbora da li su prekršili zakon o javnim emiterima ili zakon o sukobu interesa.

"Nemamo razloga da ništa što dolazi od Agencije za antikorupciju mi kao Administrativni odbor i kao Skupština nešto sakrijemo. Nego onako kako nalaže zakon i procedura sve ćemo ispoštovati do kraja. Svi će doći na red", kazao je predsjednik Odbora Ljuiđ Škrelja.

Na pitanje novinara da li DPS smjenom članova Savjeta vrši pritisak na Javni servis, Škrelja kaže da oni postupaju samo po inicijativi Agencije za sprječavanje korupcije. A da nevladine organizacije vrše pritisak na njega zbog člana Savjeta iz njihovih redova.

"110 nevladinih organizacija pisalo je lično meni da pazim šta radim u postupku protiv člana Savjeta Gorana Đurovića. Kako se to drugačije zove? Na sjednici, na kojoj se izjašnjavao Vukčević, prisustvovao je i predstavnik američke ambasade", kaže Škrelja.

Oglas za novog člana Savjeta RTCG koji će zamijeniti Nikolu Vukčevića kojeg je Skupština razriješila sa te funkcije 23. novembra, biće raspisan u narednih osam dana u Službenom listu, na web stranici Skupštine i u dnevnim novinama. Konkurs će trajati 45 dana, a pravo da se prijave imaju ljudi sa Univerziteta. Konkurs za člana Savjeta ispred Unije poslodavaca završava se 8. decembra.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније