Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 11. 2017. 11:48   >>  11:20

PAŽIN - LENJINI

Novim projektom protiv korupcije i kriminala

Novi projekat "Europol II – Podrška EU vladavini prava" čiju će realizaciju u Crnoj Gori pomoći republika Italija doprinijeće jačanju infrastrukturnih kapaciteta crnogorskih organa zaduženih za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, saopšteno je na sastanku potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zorana Pažina i potpredsjednika Visokog sudskog savjeta Republike Italije, Đovanija Lenjinija.

Apostrofirajući važnost i kontinuiranu podršku Republike Italije Crnoj Gori u procesu evropske integracije, Pažin je ocijenio veoma pozitivnom saradnju koja će biti ostvarena u okviru projekta "Europol II – Podrška EU vladavini prava".

"On je podsjetio da je pravosuđe jedan od najvažnijih stubova na kojima počiva stabilnost države i da zbog toga reforma pravosuđa stoji visoko na ljestvici pažnje ukupne javnosti", saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Kako se dodaje, Lenjini je izrazio spremnost da Vrhovni sudski savjet Italije, kao partner u projektu, pruži punu ekspertsku podršku realizaciji predviđenih aktivnosti i izrazio nadu da će znanje i vještine italijanskih službenika biti od koristi crnogorskim kolegama.

"Lenjini je izrazio uvjerenje da će projekat, za koju je sredstva obezbijedila Evropska komisija, doprinijeti i jačanju infrastrukturnih kapaciteta crnogorskih organa zaduženih za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da tradicionalni dobri odnosi Crne Gore i Italije predstavljaju odličnu osnovu za dalje jačanje saradnje i povjerenja dvije države i u oblasti pravosuđa, s posebnim akcentom na snaženje pravosudne saradnje u građanskim i krivičnim stvarima.

"Vrhovni sudski savjet Republike Italije je ključno nezavisno tijelo te države zaduženo za implementaciju mjera od važnosti za očuvanje autonomije i nezavisnosti pravosuđa. Vrhovnim sudskim savjetom predsjedava Predsjednik Italije", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније