Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 11. 2017. 12:46 >> 12:15

ISPRED SKUPŠTINE

Novi protest majki u subotu

Bivše korisnice naknada za majke sa troje i više djece održaće novi protest u subotu 2. decembra s početkom u 14 sati ispred Skupštine Crne Gore.

U sklopu protesta, kao navode, biće održana i protestna šetnja.

"Šta reći o vlasti jedne države koja je u toku samo jedne godine četiri puta pokušavala da uredi jedan zakon izmjenama i dopunama, trudeći se da ispravi svoje neznanje i nesposobnost da kao odgovorna vlast radi u korist naroda, a ne u svoju sopstvenu korist. I što je najgore, ovim svojim neznanjem su, svaki put sa novom izmjenom zakona, bile pogođene najosjetljivije kategorije jedne države, majke i djeca", navodi se u saopštenju Koordinacionog odbora majki, korisnica naknada.

Navode da je na kraju, kako su kazale, njihova nesposobnost kulminirala ukidanjem naknada za dvadeset hiljada korisnica.

"Od toga oko tri hiljade majki koje su pravo ostvarile na osnovu godina staža i preko četiri hiljade koje su vraćene na penziju. Trenutno samo 1902 majke primaju naknade", navode organizatorke.

One pitaju, gdje su potrošene pare koje su budžetom za 2017. godinu bile predviđene za naknade? Gdje su te pare? Doživotno stečeno pravo, ističu, ne može biti oduzeto od majki koje su ostvarile to pravo.

"Zbog toga nastavljamo dalje našu borbu, pozivajući sve nezadovoljne građanke i građane, NVO, studente, sindikate, sve političke partije, da nas sa svojim članstvom podrže u našoj protestnoj šetnji i da ovoj bahatoj vlasti pokažemo da ne mogu da rade kako oni žele, već kako Ustav Crne Gore kaže. Jednom stečeno pravo ne može dva puta da bude stavljeno na glasanje!", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније