Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Darko Bulatović, TVCG

28. 11. 2017. 20:46 >> 20:14

MJEŠTANI I OPŠTINA

Zadovoljni urađenim u Župi

Iako su se proteklih mjeseci mogli čuti oštri tonovi između predstavnika opštine Nikšić i čelnika Mjesne zajednice Župa na račun loše infrastrkutre u toj mjesnoj zajednici, danas su obje strane izrazile zadovoljstvo urađenim u proteklom mjesecu.

Srdačan pozdrav i pomirljivi tonovi nakon mjeseci zategnutih odnosa na relaciji Župa - opština Nikšić. Saniran most na Ksrtovačama kao mjesto pomirenja sa kojeg je krajem prošlog mjeseca tokom blokade odvoza rude poslat ultimatum opštini da se hitno pozabavi kritičnim tačkama u toj mjesnoj zajednici.

"Nadam se da je ovo tek početak radoav u Župi i siguran sam da će ovolika mjesba zajednica ići sa novim zahtjevima prema opštini Nikšić i rema državi i Vladi Crne gore na poboljšanje i dovođenje boljih uslova za mještane Župe", kazao je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

"Nije ovo početak, bilo je početaka mnogo, već se radi dosta po Župi i radiće se još", dodao je predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović.

Malo političko nadmudrivanje prvog čovjeka Nikšića iz redova DPS-a i prvog čovjeka mjesne zajdncie iz redova URE koji tvrdi da mjeseci prepucavanja sa opštinom o tome koliko se ulaže u Župu ipak nijesu imali političku pozadinu.

"Ja sam kao predsjednik mjesne zajednice pokušavao da politiku izbacim iz svih aktivnosti mjesne zajednice", istakao je Radulović.

Politika ili ne, tek za nepun mjesec su sanirani pomenuti most i krov mjesne zajednice. Vrijednost investicija je oko 15.000 eura , a sada su na redu i seoski putevi.

"Radi se oko 3 kilometra asfaltnih puteva tako da smo sa mjesnom zajednicom odredili prioritete i nadam se da ćemo u narednoj godini nastaviti i da će biti sredstava za aktivnosti", saopštio je Grbović.

Predsjednik MZ Župa je kazao da očekuje istu dinamiku i naredne tri godine.

Nakon obilaska završenih radova u Župi, delegacija Opštine obišla je rekonstruisan most na Gračanici u Rubežima, čija je sanacija koštala oko 8.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније