Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Pobjeda ]

30. 11. 2017. 07:48   >>  07:21 4

RADULOVIĆ NAJAVIO

Od legalizacije najmanje 40 miliona

Ministar turizma i prostornog planiranja Pavle Radulović, kazao je da se u narednoj godini očekuje 40 miliona eura prihoda od legalizacije divljih objekata, ukoliko opštine budu radile svoj dio posla.

On je na Odboru za turizam, ekologiju, poljoprivredu, prostorno planiranje, koji je podr- žao državni budžet za narednu godinu, kazao da je projekcija od 40 miliona „veoma konzervativna, bez obzira što se radi o prvoj godini primjene zakona o planiranju i izgradnji“, prenosi Pobjeda.

Kako je rekao, sve je spremno za početak legalizacije, a opštinama je ostalo samo da donesu odluku o visini naknada za komunalno opremanje.

„Poslao sam juče urgenciju opštinama da donesu tu odluku. Niko nije poslao odgovor na prvo pismo, pa sam zbog toga poslao urgenciju“, kazao je Radulović i dodao da su svjesni kapaciteta velikog dijela opština, zbog čega im je sve pripremljeno.

Prema njegovim riječima, opštinama je sada ostalo da motivišu građane da prijave nelegalne objekte.

„Trebalo bi da su građani do danas i sami pročitali zakon i shvatili da će im opštine napraviti mnogo veću uslugu ukoliko ih ubijede da prijave nelegalne objekte, nego da ostanu neprijavljeni“, dodao je ministar.

Radulović je kazao da je Ministarstvo u ponedjeljak preuzelo inspekciju i inspektorima podijelilo legitimacije i pečate.

Kako je rekao, nada se da će građani shvatiti da se ne isplati izbjegavati legalizaciju.

"Doživjeće i pljenidbu imovine zbog ogromne takse na nelegalni objekat, ukoliko ga sami ne uklone. Te objekte država neće uklanjati, nego će im propisati ogromnu taksu“, objasnio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније