Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

30. 11. 2017. 12:30 >> 12:16

PRVI U CRNOJ GORI

Mašinska dobila Omladinski klub

U Mašinskoj školi "Ivan Uskoković" u Podgorici otvoren je Omladinski klub. Riječ je o prvom omladinskom klubu u crnogorskim školama.

 

Otvaranju Omladinskog kluba prisustvovali su predstavnici Zavoda za školstvo, te predstavnici Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje, Kancelarija za mlade, kao i Direktor direktorata za mlade Nenad Koprivica iz Ministarstva sporta.

Učenici su napisali projekat pod nazivom "Ti imaš mene", i prijavili se na konkurs za program "Demokratija u akciji", koji realizuje Centar za mlade – Proactive, uz podršku Ministarstva sporta, odnosno Direktorat za mlade.

Ideja učenika bila je najbolja u konkurenciji četiri podgoričke srednje stručne škole - Ekonomske, Elektro-tehničke, Hemijske i Mašinske.

"Dobili smo skromna sredstva, ali smo imali veliku podršku. U svakoj fazi rada, imali smo podršku od Mirjane Rakočević, direktorice Centra za mlade Proactiv, kao i od članova Uprave škole, te profesorica Aleksandre Gačević, Dragane Kovačević i psihologa Gordane Nikač. Dodatnu podršku za opremanje Omladinskog kluba imali smo od Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje/Kancelarija za mlade Glavnog grada Podgorice, koji su nam pomogli da ovaj prostor izgleda ljepše", navodi se u saopštenju.

U Omladinskom klubu, kako je najavljeno, biće održavane sekcije, dopunska i dodatna nastava.

"U slučaju kašnjenja na časove, zbog prevoza, nevremena, gubljenja časova biće korisno da učenici ovdje provode slobodno vrijeme i na taj način izbjegnu loše situacije i nezgode koje se mogu desiti ukoliko su učenici na ulici. Ovaj prostor, koji smo nazvali 'Omladinski klub', biće otvoren za sve članove ustanova i organizacija koje žele da sarađuju sa nama", navodi se u saopštenju.

U daljem planu rada Omladinskog kluba predviđena je izrada Programa rada, kreiranje interaktivne table za planiranje, aktivnosti postavljanja panoa u školi na kojem će biti istaknut plan rada, procedure i principi rada Omladinskog kluba, a planirane su radionice, obilježavanje određenih datuma i manifestacija, organizovanje gostovanja i predavanja za učenike na različite teme.

Informacije o aktivnostima Omladinskog kluba biće objavljene na sajtu i Fejsbuk stranici škole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније