Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina; B.V.

30. 11. 2017. 14:08 >> 13:37
1

ODBOR UTVRDIO

Budžet za odbranu realan

Predloženi budžet za potrošačke jedinice u sektoru bezbjednosti i odbrane za narednu godinu realno je utvrđen, ocijenio je Odbor za bezbjednost i odbranu.

 

Odbor je danas razmatrao Predlog zakona o budžetu Crne Gore za narednu godinu u dijelu koji se odnosi na ministarstva unutrašnjih poslova i odbrane i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Odbor je, kako je saopšteno, posvetio posebnu pažnju realizaciji aktivnosti organa i institucija u oblasti bezbjednosti i odbrane i potrebnim sredstvima za njihovo djelotvorno sprovođenje u 2018. godini.

Članovi Odbora su, u prisustvu predstavnika predlagača zakona i predstavnika potrošačkih jednica u sektoru odbrane i bezbjednosti, upoznati sa planiranom raspodjelom novca u predmetnoj oblasti sa fokusom na razvojne projekte, modernizaciju i opremanje i ispunjavanju obaveza na međunarodnom planu.

"Odbor je jednoglasno usvojio Mišljenje da su sredstva za potrošačke jedinice u sektoru bezbjednosti i odbrane u Predlogu zakona o Budžetu Crne Gore za narednu godinu realno utvrđena i da omogućavaju postupanje u skladu sa utvrđenim nadležnostima.", kaže se u saopštenju iz parlamenta.

Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) je Budžetom opredijeljeno 94,2 miliona eura.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je da ga raduje predlog Vlade da budžet za narednu godinu MUP-u i Upravi policije bude veći za skoro deset miliona eura.

“Vlada je uvećanjem pokazala spremnost i odlučnost da omogući osavremenjivanje opreme ali i ukupne materijalno tehničke kapacitete MUP-a i Uprave policije, jer je svjesna da je to neophodno za kvalitetan rad u 2018“, rekao je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, MUP-u će to biti dovoljno da ostvari programe koji će građanima garantovati bezbjednost.

"Planirali smo nabavku dva protivpožarna aviona. Ovim budžetom to smo planirali jer je to neophodno Crnoj Gori. Sjećate se ljetos kakvo je opterećenje bilo, požari svuda, a kapaciteti skromni", kazao je Nuhodžić.

On je rekao da će država, u saradnji sa lokalnim upravama, nadzirati bezbjednosno interesantne osobe, odnosno događaje u Budvi, Kotoru, Baru, Herceg Novom, Nikšiću i Podgorici. To su, kaže, Nuhodžić predvidjeli budžetom, a lokalne uprave saglasne su da taj finsnsijski teret podijele.

"Koliko je taj projekat važan za borbu protiv kriminala, znamo svi i vjerujemo da ćemo sa ovim bužetom uspjeti da testiramo i taj projekat", kazao je Nuhodžić, prenosi portal Antena M.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Slobodan Filipović kaže da su za resor odbrane planirali oko 54 miliona.

"Budžet za razliku od prethodnog je uvećan za tri miliona i 844 hiljade eura. Ministarstvo odbrane svake godine ima sve veći budžet i to je dobro. Od 2013. do 2018. uvećanje je oko 13 miliona," kazao je Filipović.

Predstavnik Agencije za nacionalnu bezbjednost Sanja Raičević kazala je da je budžet Agencije veći devet odsto.

"Planirani budžet za Agenciju je veći od osam miliona eura. I kod nas je zabilježen trend rasta budžeta i zato smo zadovoljni i zahvalni Ministarstvu finansija. Razvoj tehnologija iziskuje stalni proces obnavljanja i unaprijeđivanja kako bi pratili sve savremene službe," zaključila je Raičević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније