Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

03. 12. 2017. 12:40   >>  12:19

REGIONALI VODOVOD

Ulcinjski vodeni Gordijev čvor

Javno preduzeće Regionalni vodovod ne može biti ni najmanje odgovoran ako od 1. Januara, dođe do nestašice vode u Ulcinju, jer više od 18 mjeseci traju pregovori o tome da li da se potpiše ugovor o isporuci vode ili ne, sa ili bez potpisa predsjednika Opštine Ulcinj, saopšteno je iz tog preduzeća.

Regionalni vodovod kako navode 18 mjeseci čeka da se odriješi taj neviđeni „ulcinjski Gordijev čvor” na relaciji direktor preduzeća Vodovod i kanalizacije Ulcinj-predsjednik Opštine Ulcinj.

„Direktor ViK Ulcinj već duže vrijeme odbija da potpiše ugovor sa Regionalnim vodovodom dok isti ne potpise predsjednik opštine Ulcinj i to traje već 18 mjeseci. Smatramo da to nije ispravno i sve navedeno vrijeme koliko „pregovaramo” o tome da li ćemo ili ne potpisati Ugovor, putem zvaničnih dopisa i u usmenoj komunikaciji, upozoravamo i predsjednika opštine Ulcinj, Nazifa Cungua i direktora Avdiua, da Regionalni vodovod ne treba da bude dio bilo kakve lokalne političke igre, i da zbog toga ne možemo biti ni najmanje odgovorni ako se ugrozi uredno vodosnabdijevanje Ulcinja“, navodi se u saopštenju Regionalnog vodovoda.

Kako navode, cijene važnom činjenicu da je Skupština opštine Ulcinj donijela odluku da sa 100.000 eura na godišnjem nivou pomogne ViK Ulcinj, te je svako „uslovljavanje” sa potpisima više nego pogrešno i predstavlja izbjegavanje donošenja odluka koje su u opisu posla direktora ViK-a.

„Opština Ulcinj kao osnivač lokalnog vodovoda može to pitanje da riješi na dva načina: tako što će i dalje ignorisati ovako neupitno izbjegavanje potpisivanja Ugovora i time učestvovati u kreiranju situacije da građani Ulcinja eventualno budu izloženi nestašici vode od 01. januara, ili tako što će, shodno ingerencijama osnivača, preduzeti adekvatne mjere“, poručuju iz Regionalnog vodovoda.

Kažu i da stanovnici Ulcinja imaju pravo na uredno snabdijevanje vodom za piće provjerenog kvaliteta tokom cijele godine, 24 sata dnevno, bez prekida, te da je Vlada Crne Gore investirala oko 9 miliona eura u realizaciju projekta spajanja opštine Ulcinj na regionalni vodovodni sistem , kako bi se obezbijedili uslovi da i Ulcinj bude dio ovog važnog infrastrukturnog sistema.

Kažu i da nije tačno da Regionalni vodovod nije imao sluha za finansijske probleme ViK Ulcinj. „Više od tri godine Regionalni vodovod strpljivo čekao na makar i simboličnu uplatu ViK Ulcinj za preuzetu vodu“, stoji u saopštenju.

Demantuju i informaciju da ViK Ulcinj mora da preuzima vodu iz Regionalnog vodovoda tokom cijele godine.

„Jasno je, kroz važeću cjenovnu tarifu na koju je saglasnost dala Vlada Crne Gore, a što je slučaj i u važećim ugovorima Regionalnog vodovoda i svih ostalih lokalnih vodovoda, ostavljena mogućnost da se voda uzima i u periodu od 3 mjeseca, ali, naravno, uz različitu cjenovnu tarifu. I na kraju, kada bismo uporedili parametre o kvalitetu vode sa izvorišta Bolje sestre i Lisna Bori, svaka dalja priča bi bila suvišna“, poručuju iz JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније