Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 12. 2017. 21:40 >> 22:17
1

NVO TVRDE

Krivolov na Skadarskom svaku noć

Krivolov u Crnoj Gori uzeo je maha posebno na Skadarskom jezeru gdje se, prema tvrdnjama nevladinih organizacija saopštenim u emisiji "Okvir" RTCG, dešava svaku noć. Predstavnici državnih institucija najavljuju oštrije mjere za suzbijanje krivolova.

21:31 Ivanović je kazao da je NP Skadarsko jezero u prethodnih nekoliko mjeseci, u par slučajeva, podnio krivičnu prijavu, na osnovu fotografija nezakonito ulovljene ribe, koje su objavljene na Fejsbuku.

"Sudbina te krivične prijave je diskutabilna, ali na svaku objavu tih fotografija mi reagujemo na način što preko policije dođemo do podataka, ukoliko se vidi lice počinioca i procesuiramo ih nadležnom organu.", rekao je Ivanović. 

21:30 Pajović tvrdi da ogromna količina ribe izlazi iz Crne Gore u Albaniju, što se može vidjeti i na nekim fotografijama na Fejsbuku.

21:25 Predstavnik NVO Grupa za zaštitu šarana, Ratko Pajović, tvrdi da krivolovci love ribu svaku noć na Skadarskom jezeru dok se, kako kaže, ne umore.

"I niko ih ne kontroliše. Vidio sam da ima pomaka, čuo sam da je večeras neko uhapšen, počelo je nešto da se radi, ali posljednjih pet godina je katastrofa na jezeru šta se radi.", tvrdi Pajović.

21:15 Načelnik odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, Ratko Rondović, kazao je da je policija prije dva mjeseca usvojila plan pojačanih mjera i aktivnosti na Skadarskom jezeru.

"Konkretno, formirali smo jedan operativni tim uz podršku našeg operativnog sastava u skladu sa mogućnostima.", rekao je Rondović. On dodaje da se ta krivična djela uglavnom vrše u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima.  

21:10 NP Skadarsko jezero preduzima u saradnji s policijom, pogotovo posljednjih par mjeseci, veliki set mjera i radnji na sprječavanju krivolova, kazao je Ivanović.

21:05 Predstavnik NP Skadarsko jezero, Nenad Ivanović, rekao je da poziva sve koji imaju bilo kakav dokaz o povezanosti nadzornika NP Skadarsko jezero sa evenualnim izvršiocima nelegalnih aktivnosti, da dostave informacije upravi Nacionalnog parka ili Upravi policije.

"Ja ću biti zadovoljan ako se dokaže eventualna odgovornost bilo kojeg zaposlenog u NP Skadarsko jezero. Za sada je to samo priča, trudimo se da ako postoji bilo kakva veza naših službenika sa nelegalnim aktivnostima, to i sankcionišemo. Upravo smo zbog tih stvari uveli neka tehnička sredstva u smislu kontrole službe zaštite i mislim da će dati nekog efekta i očekujemo da se ta priča makar smanji.", rekao je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније