Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 12. 2017. 11:19 >> 10:46
1

SAOPŠTENO IZ VLADE

Pažin podržao kampanju "Neželjena"

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin izrazio je punu podršku kampanji "Neželjena" i ocijenio da rješavanje tako osjetljivih i kompleksnih društvenih pitanja zahtijeva udruženu akciju i saradnju državnih institucija, civilnog sektora i građana.

Kako je saopšteno iz vlade, Pažin se danas sastao sa predstavnicima NVO Centar za ženska prava, pokretačima kampanje "Neželjena", koja ima za cilj da spriječi zloupotrebu medicinskih testova radi prenatalnog odabira pola. 

"Želim da pozdravim plemenitu misiju vaše kampanje i da izrazim punu podršku Vlade rješavanju ovog značajnog društvenog pitanja. Uspjeh ove kampanje značio bi nesumnjivo i korak naprijed u emancipaciji crnogorskog društva", saopštio je Pažin.

On je ocijenio da rješavanje tako osjetljivih i kompleksnih društvenih pitanja zahtijeva udruženu akciju i saradnju državnih institucija, civilnog sektora i građana.

"Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da prevaziđemo ovaj problem koji zadire u samu srž našeg društvenog bića. Na tom putu su vaša energija, stručna znanja i rad na podizanju svijesti građana od velike važnosti", zaključio je potpredsjednik Vlade.

Direktorica NVO Centar za ženska prava Maja Raičević saopštila je da je ohrabrena inicijativom Vlade za održavanje sastanka i prije nego što je finalizovan proces prikupljanja potpisa podrške Inicijativi, koja će uskoro biti zvanično dostavljena Vladi Crne Gore.

"Raičević je izrazila nadu da će od sada zajedničkim snagama Vlade, civilnog sektora i ostalih društvenih činilaca, prvenstveno kroz obrazovanje biti dat doprinos prevazilaženju negativnih kulturnih normi koje dovode do ovog problema", navodi se u saopštenju vlade.

Kako se dodaje, na sastanku su dogovoreni konkretni koraci u ostvarivanju saradnje civilnog i javnog sektora, uz očekivanje podrške međunarodnih organizacija, u cilju rješavanja tog značajnog društvenog pitanja, kako s aspekta ljudskih prava, tako i u odnosu na unapređenje obrazovnog i zdravstvenog sistema.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније