Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

04. 12. 2017. 14:40 >> 14:08
3

SNP POZIVA

Hrapović da se bori protiv korupcije

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je ministra zdravlja Kenana Hrapovića da javnosti saopšti šta je do sada uradio u dijelu suzbijanja korupcije u zdravstvu. Hrapovića su pozvali da konačno krene u borbu s tom pošasti.

 

Iz SNP-a su reagovali povodom izjave Hrapovića, koji je gostujući u Jutarnjem programu TVCG rekao da je cilj resora na čijem je čelu podizanje standarda zaposlenih u zdravstvenom sistemu, i kvaliteta zdravstvene zaštite građana Crne Gore.

Hrapović je rekao da se takvi planovi sprovode na sistematičan način.

"Ministar zdravlja obradovao nas je epohalnim pretprazničnim planovima svog ministarstva. Upoznao nas je sa 'detaljnom analizom' zdravstvenog sistema, te navodnim planovima u pravcu podizanja standarda zaposlenih, kao i samog kvaliteta zdravstvene zaštite u našoj državi. I prije nego ove mađioničarske planove spovede u djelo, SNP smatra da bi dobro bilo da nam usput odgovori šta je do sada uradio u dijelu suzbijanja korupcije u zdravstvu, imajući u vidu poraznu činjenicu da naši građani smatraju da je korupcija najzastupljenija, na žalost, upravo u ovoj oblasti, te da je porazna činjenica da naš zdravstveni sistem zauzima posljednje mjesto na listi evropskih zdravstvenih sistema", saopštio je SNP.

Smatraju nedopustivim da "živimo u sistemu gdje se i dalje traži ili prima novac za operaciju, hitan pregled, dijagnosticiranje"...

"To nije samo korupcija ili mito, već i teško djelo protiv zdravlja ljudi. Nikako da shvatite, ministre Hrapoviću, da su u ovoj oblasti potrebne sistemske i temeljne promjene, te da se, sa druge strane, mora prekinuti s praksom da se zbog pojedinačnih slučajeva primanja mita na stub srama stavlja čitava profesija. SNP CG poziva Ministra da konačnu krenu u borbu sa ovom pošasti, jer je valjda ministar čuo za stav Evropske unije da nijedna država neće biti primljena u članstvo, koja ne pokaže vidljive rezultate u borbi protiv korupcije", navode iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније