Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

04. 12. 2017. 16:10 >> 15:45

MATEMATIČKI TURNIR

Gimnazijalcima tri medalje na Integral kupu

Učenici Gimnazije "Slobodan Škerović" osvojili su tri medalje na Matematičkom turniru u Valjevu, koji je održan u subotu u Valjevskoj gimnaziji.

Srebrnu medalju osvojio je Dušan Subotić (IIm), a bronzane medalje osvojili su Kosta Vukićević (Im) i Emir Hadžajlić (IIm).

Matemačički turnir „Integral kup“ je matematičko takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola, uzrasta od 13 do 17 godina (od VII razreda osnovne do II razreda srednje škole) iz Srbije i zemalja regiona i revijalno za učenike VI razreda iz Valjeva. Pokretači i organizatori turnira su Podružnica matematičara Valjevo i Valjevska gimnazija, a turnir je jedna od mnogobrojnih aktivnosti popularizacije matematike i podrške mladim talentima koje preduzimaju Podružnica matematičara Valjevo i Valjevska gimnazija. Turnir se održava po drugi put i slijedi namjere organizatora da bude jedna od pripremnih aktivnosti obdarenih mladih matematičara za takmičenja koja slijede. Ciljevi turnira su popularizacija matematike, približavanje nauke mladima, razvoj takmičarskog duha i podrška talentima iz različitih sredina da se zbližavaju i učestvuju u zajedničkim kreativnim aktivnostima.

Naši učenici bili su uspješni i ostvarili su zapažene rezultate, kao jedini učesnici iz Crne Gore na regionalnom turniru. Takmičili su se: Ksenija Belada, učenica Im, Kosta Vukićević, učenik Im, Emir Hadžajlić, učenik IIm i Dušan Subotić, učenik Im Gimnazije „Slobodan Škerović“ Srebrnu medalju osvojio je Dušan Subotić, a bronzane medalje osvojili su Kosta Vukićević i Emir Hadžajlić.

Vođa i koordinator našeg matematičkog tima bila je profesorica matematike Virna Hadžiosmanović. U ekipnom plasmanu škola Gimnazija „Slobodan Škerović“ zauzela je 4. mjesto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније