Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

06. 12. 2017. 15:21   >>  14:59

ZA DESET GODINA

Nikšić: Za projekte devet miliona od EU

U projekte u nikšićkoj opštini je, u posljednjih deset godina, investirano oko devet miliona eura iz evropskih fondova, a dobru saradnju bi se trebalo nastaviti, saopštio je šef Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Aivo Orav.

Delegacija EU u Crnoj Gori boravila je u radnoj posjeti Nikšiću u kome su, kako je ocijenjeno, realizovani brojni uspješni infrastrukturni projekat uz evropsku finansijsku podršku.

Orav je, kao jedan od veoma uspješnih projekata realizovan uz podršku EU, naveo prečistač otpadnih voda.

Kako je kazao, za njih je, kao i građane Crne Gore, pitanje životne sredine veoma važno.

„Sada je veoma bitno naći dobro rješenje i za tretman čvrstog otpada u Opštini Nikšić“, rekao je Orav nakon sastanka sa čelnicima Opštine.

On je podsjetio da je aerodrom na Kapinom Polju rekonstruisan uz podršku sredstava EU, kao i izgrađeni stanove za raseljene.

„Poljoprivredni proizvođači u Opštini Nikšić u prilici su da koriste naša IPARD sredstva“, rekao je Orav.

On je najavio da će za deset dana Nikšić posjetiti članovi Evropskog parlamenta, kao i nevladinu organizaciju SOS liniju za žrtve nasilja u porodici.

Predsjednik nikšićke Opštine, Veselin Grbović saopštio je da je na sastanku razgovarano i o procesu pristupanja Crne Gore EU, kao i o učešću Nikšića u tom procesu.

„Nikšić je i evropski grad, a njegovi građani su većinski opredeljeni za pristupanje EU, čija će članica u doglednom vremenu postati i naša država“, ocijenio je Grbović.

Prema njegovim riječima, tema sastanka bila je i zaštita životne sredine i problemi iz te oblasti, prije svega rješavanje komunalnog otpada, ali i mogućnosti da se u narednom periodu, od sredstava koja je Evropska komisija namijenila za Crnu Goru, dio opredijeli za Nikšić.

„Nadam se da ćemo zajedno, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, završiti brzo Studiju izvodljivosti za rješavanje komunalnog otpada i da ćemo, eventualno kroz taj određeni model, dobiti neophodnu pomoć EU, jer je riječ o velikim sredstvima za Crnu Goru koje mora obezbijediti i da bi ispunila ono što traži poglavlje 27“, saopštio je Grbović.

On je podsjetio i na aktivnosti lokalne uprave na rješavanju problema osoba sa invaliditetom, Roma i ostalih ranjivih grupa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније