Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina; B.V.

07. 12. 2017. 16:10   >>  15:37

DJEČJA BOLNICA

Dobijaju novi aparat za magnentnu rezonancu

Udruženje privrednika Abu Dabija obezbijedilo je 400 hiljada eura za kupovinu aparata za magnetnu rezonancu za potrebe Instituta za bolesti djece (IBD), rekao je ministar Zdravlja Kenan Hrapović.

On je kazao da je Vlada danas usvojila informaciju o potrebi nabavke i obezbjeđenju sredstava za nabavku "magneta" za potrebe IBD, sa predlogom ugovora između Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Udruženja privrednika Abu Dabija.

Hrapović je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade kazao da je zdravstvenom sistemu neophodno stalno unaprjeđenje tehnoloških kapaciteta, naročito u ustanovama koje pružaju visoko specijalizovanu dijagnostiku i liječenje.

Međutim, kako je naveo, u uslovima ograničenih raspoloživih finansijskih sredstava koja se izdvajaju za zdravstvo, veoma je teško odgovoriti svim zahtjevima za nabavku neophodne medicinske opreme aparata.

„Zato sa zadovoljstvom možemo reći da je Udruženje privrednika Abu Dabija obezbijedilo 400 hiljada eura za kupovinu magneta za pedijatrijske pacijente. Već je uplaćeno oko 300 hiljada na posebni račun koji je KCCG otvorio za ove potrebe“, kazao je Hrapović.

Prema njegovim riječima, današnjim usvajanjem Informacije i Predloga ugovovora o donaciji, stekli su se uslovi za njegovo potpisivanje i obezbjeđivanje ostatka novca.

Hrapović jekazao da je ova donacija veoma značajna, naročito ako se ima u vidu da je ta vrsta magneta namijenjena za potrebe sve djece sa teritorije Crne Gore koja imaju potrebu za tim vidom dijagnostike.

„Uvjereni smo da ćemo novom opremom i aparatima biti u mogućnosti da u narednom periodu našim najmlađim pacijentima povećamo dostupnost i pružimo još kvalitetniju zdravstvenu zaštitu“, dodao je Hrapović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније