Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

08. 12. 2017. 13:21 >> 12:49

JANOVIĆ NAJAVIO

Nova teretana i tereni za studente

Vlada Crne Gore odlučna je da u kontinuitetu unapređuje status i položaj onog najvrjednijeg što država ima, a to su mladi, poruka je ministra sporta Nikole Janovića, koji je danas posjetio učenike i studente smještene u JU Dom učenika i studenata u Podgorici.

 

"Tu smo da zajednički rješavamo teškoće sa kojima se suočavate, a kao ministar sporta mogu da vam obećam da u Ministarstvu sporta imate pouzdanog partnera, koji će vam pomoći da budete aktvni građani i da učestvujete u odlučivanju i kreiranju omladinske politike", rekao je Janović.

On je saopštio da je putem ovogodišnjeg konkursa Ministarstvo sporta podržalo 36 omladinskih projekata sa 170.000 eura.

Na taj način, kako je rekao, pomogli su da "najbolji studenti ovog ljeta putuju širom Evrope, da se bore protiv govora mržnje i nasilja, a dobili su i nova igrališta i vježbališta na otvorenom".

Janović je najavio da će taj iznos u 2018. biti tri puta veći i pozvao studente da već sada razmisle o potencijalnim projektima koje će kandidovati u saradnji sa nevladinim organizacijama koje se bave mladima, ističući da Ministarstvo i Direktorat za mlade imaju odličnu saradnju i sa Studenstkim parlamentom Univerziteta Crne Gore, koji okuplja najveći broj mladih.

Ministarstvo sporta, kazao je Janović, odlučno je i da univerzitetski sport podigne na viši nivo i da studentima stvori sto bolje uslove koji će im omogućiti kvalitetnije bavljenje sportom.

"Obišao sam improvizovane sportske terene i teretanu druge faze Studentskog doma i već sada mogu da vam kažem da će Ministrstvo sporta do kraja godine opredijeliti određeni iznos novca za renoviranje tih objekata, a opremu u teretani zamijeniti novom", rekao je Janović.

On je studentima skrenuo pažnju na važnost fizičke aktivnosti koja im je naročito neophodna u vrijeme ispitnih rokova i podsjetio ih da sportska rekreacija baš kao i aktivno bavljenje sportom, pozitivno utiče na njihove psihofizičke sposobnosti.

"Samo pola sata dnevno neke sportske aktivnosti pomoći će vam da izbacite negativnu energiju iz organizma, smanjite nivo stresa, uticaće pozitivno na vašu koncentraciju, samodisciplinu, lakše ćete se orjentisati ka cilju i kvalitetnije organizovati slobodno vrijeme", zaključio je Janović.

U ime studenata, ministru su se na posjeti i najavljenoj pomoći, zahvalili predsjednica Studentskog parlamenta UCG Sara Arijana Serhatlić i direktor Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra Miloš Pavićević, koji su poručili da ima još dosta prostora za unaprjeđivanje sportsko- kulturnog života studenata.

Direktor JU Dom učenika i studenata Radoslav Jovanović, takodje je zahvalio ministru Janoviću na podršci i kako je ocijenio "korisnim i konstruktivnim idejama koje će poboljšati uslove boravka studenata u studentskim domovima".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније