Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

08. 12. 2017. 15:00   >>  14:48

TIKA DONIRALA

Rekonstruisana očna ambulanta u Plavu

Ministar zdravlja Kenan Hrapović i koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Ahmet Altun, otvorili su rekonstruisanu očnu ambulantu Doma zdravlja Plav, za čiju je adaptaciju i nabavku medicinske opreme TIKA opredijelila 33.731 eura.

“Na ovaj način, stanovnicima plavske i okolnih opština obezbijeđen je kompletan oftalmološki tretman do operativnog zahvata, za koji se pacijenti dalje upućuju na sekundarni i tercijarni nivo”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

U Domu zdravlja Berane otvorena je fizikalna terapija, za koju je TIKA obezbijedila kompletnu opremu, kao i nedostajući dio opreme za mikrobiološku ambulantu u vrijednosti od 40.156 eura.

Hrapović je istakao da je ovo rezultat izuzetne saradnje koja postoji između Ministarstva zdravlja i agencije TIKA, a koja je jedan od najvećih donatora crnogorskom zdravstvenom sistemu.

„Naše aktivnosti i u naredenom periodu biće usmjerene na unapređenje uslova u zdravstvenim ustanovama i podizanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima i u tom smislu nam je pomoć i podrška naših prijatelja iz Turske izuzetno značajna“, kazao je Hrapović.

Koordinator Agencije TIKA, Ahmet Altun rekao je da je od formiranja 2007. godine, do danas, Agencija realizovala oko 50 projekata adaptacije, donacije opreme i izgradnje domova zdravlja, u šta je uloženo oko dva miliona eura.

„Kroz realizaciju naših projekata, cilj nam je da pružimo ruku prijateljstva naroda republike Turske i da pomognemo Crnoj Gori na svim poljima u njenom razvoju i želim da napomenem da imamo jako dobru i čvrstu saradnju sa Ministrstvom zdravlja“, istakao je Altun.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније