Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

09. 12. 2017. 18:22   >>  17:49

NEVRIJEME U CG

Situacija stabilna, putevi prohodni

Direktorat za vanredne situacije MUP-a je saopštio da je, uprkos lošim vremenskim uslovima, situacija na terenu stabilna, te da su svi putevi u zemlji prohodni, kao i da nije bilo prekida u napajanju električnom energijom.

"U toku današnjeg dana, osim nekoliko intervencija  službi zaštite i spašavanja i Crnagoraputa, Operativno – komunikacionom centru 112 nijesu prijavljeni nikakvi veći problemi vezani za trenutne meteorološke uslove", istakli su iz Direktorata.

Meteorolog Dušan Pavićević je za Minu kazao da je u  prethodna 24 sata najviše kiše palo na području Cetinja, 141 litar po kvadratnom metru, naglasivši da se padavine očekuju i narednih dana ali u manjoj mjeri.

Prema njegovim riječima, obilne padavine su i u Nikšiću gdje je palo 77 litara kiše po metru kvadratnom, dok je u Kolašinu izmjereno 55, a u Podgorici 44 litra.

„Na teritoriji Žabljaka pala su 32 litra, u Herceg Novom 12, u Baru i Ulcinju po sedam a u Pljevljima pet“, kazao je Pavićević agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, bilo je veoma jakih udara vjetra duž obale i na sjeveru države.

„Bilo je udara i do 100 kilometara na sat, u nizu primorskih mjesta, kao i na Žabljaku i u Pljevljima“, kazao je Pavićević.

Kako je rekao, i narednih dana se može očekivati kiša ali u manjoj mjeri.

„Biće i snijega ali će preovlađivati južni vjetar. Na sjeveru povremeno veoma jak a u ostalim predjelima umjeren do jak“, zaključio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније