Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

10. 12. 2017. 08:25 >> 09:04
6

PORODICA DULOVIĆ

Život na selu lijep, ali težak

Višečlana porodica Dujović, u jednom od kolašinskih sela, bavi se poljoprivredom. Uslovi u kojima borave i rade nijesu idealni, ali oni ne odustaju.

Domaćica Gordana Dulović prošle godine dobila je nagradu za kvalitet kolašinskog lisnatog sira. Ona kaže da su joj nagrade podstrek da nastavi da se bavi da se bavi poljoprivredom.

Vjeruje da će se stanje u tom sektoru poboljšati. U emisiji Agrosaznanje na TVCG govori da je život na selu lijep, ali težak.

"Puno se radi. Dosta je težak život na selu, ima se dosta obaveza, zima je teška, mora da se obezbijedi hrana za stoku", kaže Dulović.

Čuveni kolašinski lisnati sir, kako je kazala, najviše je tražen tokom ljetnje turističke sezone, kad je Kolašin pun turista. Nijesu, kaže, zadovoljni cijenom po kojoj ga prodaju, s obzirom na njegov kvalitet.

Gordana priča da u domačinstvu pomažu svi - suprug i djeca.

"I oko stoke i oko svega, u našoj porodici se ne biraju poslovi, niti se dijele na muške i ženske. Dopunjujemo se", kazala je Gordana koja ima petoro djece.

Prilog: Dragana Šćepanović, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније