Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

12. 12. 2017. 08:24 >> 07:52

ČANOVIĆ SAOPŠTIO

Podnijet 81 zahtjev za legalizaciju

Opštinama je do 7. decembra je podnijet 81 zahtjev za legalizaciju bespravnih objekata, od kojih je najveći broj u Opštini Herceg Novi – 34, kazao je Dnevnim novinama Marko Čanović, generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U Opštini Kotor, kako je precizirao Čanović, podnijeto je deset zahtjeva za legalizaciju, u Budvi 14, Pljevljima 17 i u Bijelom Polju pet.

“Ovi podaci odnose se na 11 opština koje su dostavile informacije”, naveo je Čanović.

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma, kako je ranije kazao ministar Pavle Radulović, očekuju da će prihodi od legalizacije u narednoj godini biti oko 40 miliona eura.

Čanović pojašnjava da su to prihodi koji idu opštinama, a generisaće se od naplate nakanada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i naknada za zemljište, u slučajevima kada je bespravni objekat izgrađen na državnom zemljištu.

“Visinu i kriterijume za naplatu naknade za bespravne objekte propisuju opštine. Shodno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata opštine imaju ovlašćenje i obavezu da ova akta donesu u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu zakona”, rekao je Čanović.

On ističe da će se visina naknada odrediti u zavisnosti od stepena opremljenosti građevinskog zemljišta i prosječnih troškova komunalnog opremanja, prema zonama, čije su granice utvrđene na osnovu zahvata planskih dokumenata.

“Visine naknada su različite od opštine do opštine, činjenica je da su najviše u opštinama Crnogorskog primorja i u Glavnom gradu”, naglasio je Čanović.

Rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju je 15. jul iduće godine i on je isključiv, što znači da nakon tog datuma neće postojati mogućnost legalizacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније