Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

12. 12. 2017. 11:53 >> 11:21
3

LP SAOPŠTILA

"Kodifikacija jezika potvrda kvaliteta akademika"

Međunarodna kodifikacija crnogorskog jezika od strane Tehničkog komiteta u Vašingtonu shodno međunarodnim ISO standardima, sjajna je potvrda kvaliteta mladih crnogorskih naučnika, lingvista i nove akademske zajednice, saopštila je Liberalna partija.

"Njihov doprinos nasljeđu crnogorske kulture u samo jednoj deceniji za nama, nemjerljiv je i na moderan i savremen način utemeljiće crnogorsku intelektualnu svijest i identitet, što i jeste vizija svih progresivnih projekata u Crnoj Gori u proteklom vijeku", istakli su iz LP.

Oni su naglasili da Ustav proklamovao je i prepoznao crnogorski kao službeni jezik, koji se piše i na latinici i na ćirilici i koji je konačno prepoznao i zaokružio sve glasove i grafeme koji postoje na ovom prostoru, ravnopravno.

"On zato ima perspektivu, lingvistički i naučno. Jezik je živa materija i mora se prilagođavati činjenicama i vremenu. Vjerujemo da će ovo biti još jedan snažan podsticaj i onima u državnim i političkim strukturama, naročito obrazovnim, medijskim i izdavačkim, da ravnopravno upotrebljavaju crnogorski jezik i da do kraja ispoštuju Ustav kao najviši pravni akt države", poručili su iz LP.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније