Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 12. 2017. 13:23 >> 12:53
1

AGROVEČE U NIKŠIĆU

Nagrađeni za doprinos poljoprivredi

U okviru Konferencije o poljoprivredi i ruralnom razvoju održano je Agroveče u Nikšiću, gdje su dodijeljene nagrade za doprinos unapređenju poljoprivrede.

Za lokalnu upravu sa najboljim programom i mjerama podrške farmerima priznanje je dobila Opština Pljevlja. Nagradu – najbolji domaćin dobio je Vučko Pešić, farmer iz Bijelog Polja. Kao udruženje poljoprivrednika koje je pokazalo najveći stepen aktivizma u zajednici proglašeno je Udruženje Maslinara „Bar“. Predsjednik tog udruženja Ćazim Alković dobio je priznanje za najaktivnijeg predstavnika Mreže za ruralni razvoj Crne Gore, dok je za najaktivniju predstavicu izabrana Vesna Đukić iz Udruženja maslinara „Boka“.

Službenik Direktorata za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede Miloš Kusovac dobio je ovogodišnje priznanje za najveći stepen posvećenosti poslu, dok je kao najbolji savjetodavac proglašena Sonja Baćović iz regionalnog centra u Nikšiću.

Posebno priznanje dobilo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore za podršku aktivnostima Mreže za ruralni razvoj Crne Gore. Priznanje je dobila i Stalna regionalna radna grupa za ruralni razvoj jugoistočne Evrope (SWG) za podršku aktivnostima ruralnog civilnog sektora u Crnoj Gori.

Posebna nagrada za životno djelo uručena je Stojanu Banju Kostiću iz Nikšića, agronomu u penziji, koji je čitav radni vijek posvetio struci i unapređenju poljoprivredne proizvodnje.

Nakon ceremonije dodjele nagrada i priznanja, prisutnima je pročitano pozdravno pismo potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore mr Milutina Simovića, koji je u pismu izrazio žaljenje što nije bio u prilici da prisustvuje događaju.

„Kao vaš kolega agronom, smatram da agronomi treba da se sastaju, da razmjenjuju iskustva i znanja, da sarađuju, da se njihov glas u društvu sve češče i snažnije čuje i bude ključni faktor u razvoju poljoprivrede. Osjećam i ličnu obavezu da vam se obratim, makar i ovim putem, i kao Nikšićanin, jer je Nikšić grad domaćin Prve nacionalne konferencije“, navodi se u pismu Simovića.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније