Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Dnevne novine ]

13. 12. 2017. 08:07 >> 10:16

KCCG

Na listama čekanja 848 pacijenata

Na listama čekanja za operacije ili neku od dijagnostičkih procedura, u tri najveće klinike u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) za decembar nalazi se ukupno 848, što je 85 pacijenata više nego u novembru kada su se na čekanju nalazila 763 pacijenta. Drugi mjesec zaredom na Klinici za očne bolesti listi čekanja nema.

Na ostale tri najveće klinike najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori evidentan je blagi porast pacijenta koji čekaju na neku vrstu operacije ili pregleda i to na klinikama za bolesti srca i za onkologiju i radioterapiju, dok je na Klinici za ortopediju lista kraća za devet pacijenata.

Po broju pacijenata koji čekaju na neku vrstu intervencije i dalje prednjači Klinika za bolesti srca na kojoj se u decembru nalaze 653 pacijenta, 68 više nego u novembru kada se na njoj nalazilo 585 pacijenata.

“Na operaciju u Centru za kardiohirurgiju trenutno čeka 95 oboljelih, dva manje nego u novembru, dok se na listi Klinike za kardiologiju ukupno nalazi 558 pacijenata, 70 više nego mjesec ranije. Na HDO čeka 265 pacijenata, 51 više nego prošli mjesec, na implantacije ICD čeka 30 pacijenata, četiri više nego u novembru, a na ugradnju pejsmejkera 27 oboljelih, devet više nego prošli mjesec. Na implantacije CRT trenutno čeka 11 bolesnika, dva manje nego u novembru, dok na implantacije CRT- D čeka pet pacijenata, četiri manje nego u novembru”, navodi se u podacima dostupnim na sajtu Kliničkog centra Crne Gore.

Duža je lista čekanja za EF i RF ablacije na kojoj se trenutno nalaze 124 pacijenta, osam više nego u novembru, dok je i lista za 3D ablacije duža za četiri mjesta, pa se na njoj u decembru nalazi 96 pacijenata.

I lista čekanja Klinike za onkologiju i radioterapiju je neznatno duža, pa se na njoj trenutno nalazi 106 pacijenata, 26 više nego u novembru.

“Na ambulantni pregled čeka 44 oboljelih, što je za 15 pacijenata više nego u novembru, na hospitalizaciju čeka 12 pacijenata, pet manje nego prošli mjesec. Na palijativno zračenje ambulantno čeka pet pacijenata, isto toliko, pet oboljelih čeka na palijativno zračenje u stacionaru, dok na zračenje dojki čeka 40 pacijenata, šest više nego prošli mjesec”, stoji na sajtu KCCG.

Na Odjeljenju nuklearne medicine i dalje nema listi čekanja. Na listi čekanja Klinike za ortopediju trenutno se nalazi 89 pacijenata, devet manje nego u novembru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније