Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

13. 12. 2017. 21:31   >>  20:58

PODACI AEM-A

Oko 200.000 TV i radio priključaka

Broj priključaka za distribuciju radio i televizijskog (TV) programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom na kraju oktobra iznosio je 200,59 hiljada, 0,24 odsto manje u odnosu na kraj avgusta, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije (AEM).

"U poređenju sa brojem priključaka na kraju avgusta, za period od dva mjeseca, broj korisnika pay-tv usluga je manji 478 ili 0,24 odsto", navodi se u izvještaju AEM-a.

Na kraju oktobra, broj priključaka koji se odnose na građane je 0,48 odsto veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori.

Posmatrajući samo učešće platformi sa uslovnim pristupom, KDS distribucija sa učešćem od 36,98 odsto drži vodeću poziciju na tržištu usluga distribucije radio i TV programa do krajnjih korisnika. Slijede DTH sa 31,23 odsto, IPTV sa 28,36 odsto i DVB-T2 koja ima učešće od 3,42 odsto.

Prosječna cijena osnovnog paketa je iznosila 10,07 eura. U osnovnom paketu korisnicima je dostupan u prosjeku 71 televizijski kanal.

Iz AEM-a su naveli da podaci o broju priključaka pokazuju da je u Podgorici i nekim primorskim opštinama broj priključaka značajno veći od broja domaćinstava, dok je u većem broju opština u sjevernoj regiji broj priključaka oko 60 odsto u odnosu na broj domaćinstava.

"Procjenjuje se da približno 22 hiljade domaćinstava, odnosno oko 12 odsto, i dalje koristi samo besplatnu - Free to air televiziju", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније