Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

14. 12. 2017. 15:30   >>  15:00

DRŽAVNO TUŽILAŠTVO

Precizirana saradnja sa tužilaštvima EU zemalja

Državna tužiteljka za vezu sa Evropskom jedinicom za pravosudnu saradnju (EUROJUST), Jelena Đaletić, tokom ove sedmice boravi u radnoj posjeti Hagu, gdje je imala niz bilateralnih sastanaka na kojima je precizirana buduća saradnja Državnog tužilaštva Crne Gore sa tužilaštvima država članica Evropske unije, saopštilo je Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore (VDT).

"Tokom susreta sa predsjednikom EUROJUST-a Ladislavom Harmanom, kao i na radnom sastanku Kolegijuma EUROJUST-a, državna tužiteljka Đaletić je sa sagovornicima razmijenila mišljenje o mogućnostima i načinima za unapređenje međunarodne saradnje Državnog tužilaštva Crne Gore", saopšteno je iz VDT-a.

Kako se navodi, Đaletić se u Hagu susrela i sa policijskim oficirom za vezu sa Evropskom policijskom službom (EUROPOL) Aleksandrom Radovićem i održala niz drugih bilateralnih sastanaka.

Iz VDT-a podsjećaju da je Đaletić u septembru ove godine imenovana za državnog tužioca za vezu sa EUROJUST-om na period od dvije godine.

EUROJUST je tijelo Evropske unije osnovano sa ciljem da podstakne i poboljša koordinaciju i saradnju između nadležnih pravosudnih organa država članica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније