Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

14. 12. 2017. 13:08 >> 19:59
12

ISTORIJSKI DAN ZA RTCG

Potpisan ugovor, počinje proces digitalizacije

Menadžment Radio-televizije Crne Gore (RTCG) potpisao je danas ugovor sa austrijskom kompanijom BFE o isporuci reportažnih kola, linkova i DSNG vozila za satelitski prenos signala. Time je započet proces digitalizacije Javnog servisa.

Kompletna oprema biće isporučena do decembra 2018, a projekat je vrijedan oko šest miliona i trista hiljada eura.

Prema riječima generalne direktorice RTCG-a, Andrijane Kadije, ovo je "istorijski trenutak, ali i početak dugoočekivane digitalizacije".

"Potpisivanjem ugovora počeo je proces digitalizacije u TVCG, što se može nazvati istorijskim trenutkom", kazala je Kadija.

Ona je istakla da je to ujedno i najveći poslovni uspjeh u ovoj godini.

"Kada kažem istorijski, nije preuveličavanje, zato što mi danas u medijskoj trci trčimo bosi u odnosu na ostale medije. Kada se bude ostvarila ova digitalizacija i dovele do kraja, a za to su potrebne godine, mi možemo govoriti tek tada da trčimo u istoj trci, da imamo jednake uslove i tek tada se možemo mjeriti sa drugim medijima", kazala je Kadija.

Ona podsjeća da se TVCG već pet godina sprema za digitalizaciju. Kadija kaže da je nakon dva neuspjela tendera RTCG promijenila strategiju, te da je Javni servis uspio da proces digitalizacije započne u planiranom roku.

"Tim koji je radio na ovome odradio je ogroman posao. Ljudi iz naše kuće potpomognuti sa nekim ljudima u komisiji, oni su učinili sve za ovo što se danas potpisuje", rekla je Kadija, koja se zahvalila na velikoj pomoći Ministarstva finansija, iz kojeg su, kako je rekla, "imali razumijevanja za naše probleme, jer je riječ o veoma skupom i tehnološki revolucionarnom projektu za našu kuću".

Potpisivanje ugovora sa TVCG, za predstavnika austrijske kompanije BFE je veoma važno, jer će omogućiti korišćenje najsavremenijih tehnologija.

"Isporuka reportažnih kola ugovorom je planirana za decembar 2018. Taj rok ćemo uvažiti. Ponosni smo na saradnju sa TVCG, jer ćemo osim HD omogućiti i korišćenje 4 K tehnologije i najsavremenije opreme koja narednih pet godina neće izgubiti standard", rekao je Peter Dinkel iz kompanija BFE.

Projekat vrijedan oko 6,3 miliona eura podrazumijeva nabavku reportažnih kola, DSNG vozila i linkova.

S obzirom na to da je riječ o reportažnim kolima u kojima će biti instalirana oprema najpoznatijih svjetskih proizvođača, TVCG će biti rame uz rame sa najmodernijim TV kućama u regionu, ali i Evropi, poručeno je nakon potpisivanja ugovora.

Aleksandra Sjekloća, TVCG

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније