Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

15. 12. 2017. 11:30 >> 10:59

MINISTARSTVO POTROŠILO

Za rekonstrukcije škola 1,7 miliona

U prethodnih godinu Ministarstvo prosvjete uložilo 1,7 miliona eura u rekonstrikciju obrazovnih ustanova u Crnoj Gori, saopšteno je iz resora Damira Šehovića.

Ta sredstva, kako se navodi, obuhvataju i tri doma studenata u Nikšiću, Baru i na Cetinju, u koja je uloženo 230 000 eura, veće radove na više od 30 školskih objekata, te brojne manje radove.

Aktivnosti su u najvećoj mjeri uključivale rekonstrukciju školskih sala, toaleta, krovnih pokrivača, sistema grijanja, fasada i fasadne bravarije.

Osim toga, u različitim fazama realizacije je i 20 projekata koji se finansiraju iz Kapitalnog budžeta, koji se odnose na Univerzitetski centar u Beranama, vrtić na Starom aerodromu, srednju školu u Golubovcima i osnovnu u Sukobinu, te sanaciju klizišta u Herceg Novom, vrtiće u Baru i u Tuzima za koje je raspisan tender za izgradnju, vrtić u Pljevljima i rekonstrukciju aneksa osnovne škole u Rožajama za koje je izbor izvođača radova u toku.

"Ulaganje u rekonstrukcije preko 300 školskih objekata i pravilno postavljanje prioriteta nastaviće da budu ključni u djelovanju Ministarstva prosvjete. I dalje ćemo biti fokusirani na rekonstrukcije objekata i izgradnju novih, i to sa 20% povećanim budžetom za investicije u narednoj godini", navode iz Ministarstva prosvjete.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније