Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

15. 12. 2017. 18:39   >>  18:17

SARADNJA MINISTARTSVA I NVO

Cilj razvoj identiteta Roma i Egipćana

Predstavnici Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i nevladine organizacije (NVO) Koračajte sa nama – Phiren Amenca potpisali su Memorandum o saradnji čiji je cilj, kako je saopšteno, razvoj identiteta Roma i Egipćana u Crnoj Gori.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je ministar Mehmed Zenka istakao značaj zajedničke saradnje i pozdravio sve veće uključivanje mladih obrazovanih aktivista iz Romske i Egipćanske zajednice, sa namjerom da se poboljša položaj i kvalitet života te zajednice.

„Elvis Beriša ispred NVO Koračajte sa nama – Phiren Amenca je kazao da će dalji fokus saradnje biti usmjeren na aktivnosti koji se odnose na razvoj identiteta Roma i Egipćana u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Saradnja će, kako je pojašnjeno, pratiti i aktivnosti koje će unaprijediti njihov socijalni i ekonomski položaj kada je riječ o stambenoj situaciji, obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, zapošljavanju, pravnom statusu, socijalnoj i porodičnoj zaštiti, i o identitetu kao posebne etničke grupe.

„Memorandum o saradnji ispratiće period do 2020. kada ističe Strategija za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније