Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

16. 12. 2017. 11:02   >>  10:31

BAZENI SOLANE

Pumpe intenzivno crpe vodu

Pumpe intenzivno crpe vodu iz solanskih bazena, saaopštili su iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

 

"U cilju regulisanja nivoa vode u solanskim bazenima, usljed obilnih količina padavina koje su pale u proteklom periodu, izražena je potreba za njenim daljim ispumpavanjem", navodi se u saopštenju.

Iz Nacionalnih parkova navode da iako dvije pumpe rade već četiri dana, zbog obilnih padavina vode i dalje ima u solanskim bazenima.

Inžinjer tehnologije Fatmir Lunji kazao je da je od 28. novembra do 15. decembra, na Solani je palo preko 200 milimetara kiše, što je skoro petina godišnjih padavina.

"Dato kroz metre kubne to je cca 3.000.000 kubika. Od ovoga na jezera je upućeno cca 2.500.000 kubika ili cca 600 mm kiše“, kazao je Fatmir.

Za izbacivanje ove količine vode rade dvije pumpe 12 sati dnevno. Izbjegava se rad noću zbog sigurnosti pumpi.

"Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore preduzima sve ono što je moguće u ovoj situaciji. Pumpe na solani će ispumpavati vodu sa solanskih bazena sve do prestanka kiše, odnosno do perioda kada će se registrovati njen odgovarajući nivo", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније