Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Anadolija; B.V.

16. 12. 2017. 11:51   >>  11:19 1

U DELTI

Otvoren humanitarni Božićni bazar

U tržnom centru Delta siti, u Podgorici, danas je otvoren tradicionalni humanitarni Božićni bazar, koji organizuje Međunarodno udruženje žena Crne Gore, u saradnji sa ambasadama u našoj zemlji.

 

Na ovogodišnjem bazaru je postavljeno 15 štandova stranih ambasada, kao i nekoliko štandova brojnih izlagača Crne Gore. Prikupljena sredstva biće usmjerena za novoosnovani Centar za autizam iz Podgorice.

Tradicionalnu manifestaciju Božićni bazar podržavaju brojne kompanije, ambasade i volonteri, a ona je, tokom proteklih godina, postala događaj koji ima za cilj prikupljanja sredstava namijenjena institucijama, organizacijama i pojedincima kojima je to neophodno.

Prošle godine, u okviru Božićnog bazara, Međunarodno udruženje žena Crne Gore prikupilo je 29 hiljada eura. Sredstva su upotrebljena za kupovinu električnog morselatora za potrebe ginekološkog odjeljenja Kliničkog centra Crne Gore, dio je usmjeren i za ženski fudbalski klub Breznica iz Bijelog Polja, kao i za kupovinu didaktičkih sredstava za četiri osnovne škole iz Podgorice.

Ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić kazao je na otvaranju bazara da je vrijeme uoči Božića pravo za druženje, kupovinu, darivanje.

"Divno je i što ćemo ovdje moći probati proizvode iz 15 država. Ova prigoda je posebna, jer želimo pomoći Centru za autizam u Podgorici“, kazao je Grubišić.

Ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore Mehmet Zenka, poželio je svim učesnicima bazara da imaju uspješan dan.

"Bog je dao da za vrijeme Božića kod ljudi prorade osnovne vrijednosti, kao što je humanizam. Želim da se i iduće godine sastajemo na ovakvim skupovima“, kazao je Zenka.

Već na samom otvaranju bazara, primjetna je velika posjećenost građana.

Na štandu ambasade Republike Turske posjetioci mogu kupiti tradicionalne turske proizvode, među kojima se izdvaja baklava. Zaposleni na ovom štandu kažu da su zadovoljni posjetom i interesovanjem građana.

Poseban dodatak ovom štandu predstavlja umjetnica iz Burse, koja za posjetioce pokazuju vještine ebru umjetnosti, slikanja na vodi.

Bazar će biti otvoren do 18 sati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније