Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

18. 12. 2017. 15:22 >> 14:50

PARTNERI IZ UAE

Dječijoj bolnici doniran aparat za MR

Doktor Nikolas Alisa sa poslovnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata donirao je novi aparat za magnetnu rezonancu (MR) Institutu za bolesti djece, vrijedan 400 hiljada eura.

Iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) je saopšteno da je Vlada , na sjednici 14. decembra, usvojila informaciju o potrebi nabavke i obezbjeđivanju donatorskih sredstava za nabavku novog aparata za magnetnu rezonancu Essenza 1.5T (Tesla) za potrebe Instituta.

„Tim povodom Vlada je na istoj sjednici prihvatila Ugovor o donaciji između KCCG i Nikolasa Alisse sa svojim poslovnim partnerima iz Ujedinjenih arapskih Emirata (UAE) i ovlastila direktorku KCCG Zoricu Kovačević da ga potpiše“, kaže se u saopštenju.

Obezbjeđivanje optimalne zdravstvene zaštite u KCCG, kako se navodi, zahtijeva stalni razvoj profesionalnih i tehnoloških kapaciteta, a time i stvaranje operativnog i funcionalnog sistema.

„Raspoloživa finasijska sredstva nijesu uvijek dovoljna da zadovolje sve potrebe ovog sistema, a posebno ako se uzme u obzir dotrajalost opreme“, istakli su iz KCCG.

Iz te zdravstvene ustanove su naveli da su se, s obzirom da je postojeći aparat za magnetnu rezonancu od 0,3T star više od deset godina i podložan čestim kvarovima, neadekvatan i spor, obratili doktoru Alisi za podršku u nabavci novog MR aparat i naišli na veliko razumijevanje.

Iz KCCG su precizirali da je ovaj MR namijenjen za dijagnostiku djece iz cijele Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније