Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

20. 12. 2017. 17:01 >> 16:35
24

REAGOVANJE

Katnić: DF iznosi neistine

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ne sastaje se, niti se sastajao sa Milom Đukanovićem, Acom Đukanovićem i Vladimirom Bebom Popovićem, saopšteno je iz SDT-a. Pojašnjavaju i da se Katnić nekoliko puta sastao sa Milom Đukanovićem, ali isključivo na zvaničnim susretima, u vrijeme kada je on obavljao funkciju predsjednika Vlade.

Specijalno državno tužilaštvo demantovalo je navode poslanika DF-a Nebojše Medojevića iznijete u Skupštini, da se glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić svake večeri sastaje sa Milom Đukanovićem, Acom Đukanovićem i Bebom Popović u restoranu „Leonardo“.

“Glavni specijalni tužilac nikada se nije sastao, niti se susreo sa Acom Đukanovićem ili Bebom Popovićem na bilo kom mjestu, pa ni u pomenutom restoranu”, saopšteno je iz SDP-a.

Ureagovanju SDT-a, se navodi da se Glavni specijalni tužilac nekoliko puta sastao sa Milom Đukanovićem, ali isključivo na zvaničnim sastancima, u vrijeme kada je Đukanović obavljao funkciju predsjednika Vlade Crne Gore.

“Tema tih, zvaničnih susreta, nikada nije bio ni jedan pojedinačni predmet koji se vodi u Specijalnom državnom tužilaštvu, pa tako ni predmeti koji se odnose na poslanika Demokratskog fronta. Specijalno državno tužilaštvo posebno ističe da je Nebojša Medojević iskoristio skupštinsku govornicu za iznošenje prijetnji glavnom specijalnom tužiocu, poput one da će „neko za sve ovo platiti“. Osim neistina, Medojević je iznio i veoma teške kvalifikacije na račun Glavnog specijalnog tužioca, nazivajući ga ratnim zločincem, bolesnim tužiocem, te navodima da su mu date crvene čizme i oružje da ubija po Crnoj Gori”, navodi se u reagovanju.

Ovakvi istupi predstavljaju, kaže se u reagovanu, nastavak svakodnevne prakse da se glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću prijeti zbog obavljanja službene dužnosti.

“Očigledno je da se radi o nastavku pritiska i novom pokušaju zastrašivanja tužilaca da svoj posao ne rade u skladu sa zakonom, već u skladu sa željama i potrebama Nebojše Medojevića i drugih. Zbog toga ukazujemo da Specijalno državno tužilaštvo, kao dio jedinstvenog i samostalnog Tužilaštva, svoje odluke donosi na osnovu činjenica i dokaza koji su pribavljeni na zakonom predviđen način i u zakonitom postupku, što će raditi i ubuduće”, zaključuje se u reagovanju glavnog specijalnog tužioca.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније