Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

21. 12. 2017. 17:22   >>  16:54 4

IZAZOVAN PROJEKAT

Nesreće tokom gradnje autoputa očekivane

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković saopštio je da nadležni organi istražuju smrt radnika na autoputu Bar Boljari, koji je poginuo prije dva dana.

Podsjetimo, kineski državljanin P.J.L. poginuo je u utorak na gradilištu autoputa Bar-Boljare, pošto je pao sa stuba visine šest metara.

Nurković je na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade kazao da se, prema prvim informacijama, radnik okliznuo prilikom silaska niz stepenice.

"To može da se desi svakom. Svakako, tražimo od nadležnih da su zaštitne i mjere bezbjednosti na prvom mjestu", istakao je Nurković.

On je neveo da se, nažalost, takve stvari dešavaju kada je riječ o vrlo kompleksnim objektima, kao što je projekat autoputa.

"Ovakve slučajeve možemo da očekujemo i u narednom periodu jer je objekat veoma izazovan. Koristimo maksimalne zakonske mogućnosti da bezbjednost radnika podignemo na najveći nivo", naglasio je Nurković.

To je druga nesreća na gradilištu auto-puta. U oktobru je rilikom izvođenja radova u tunelu Klopot stradao još jedan radnik iz Kine, dok je jedan povrijeđen.

Na projektu autoputa trenutno su angažovana 3.164 radnika, od čega 1.981 državljanina Kine.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније