Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

23. 12. 2017. 12:13 >> 11:38
1

NACIONALNO UDRUŽENJE

Loši uslovi za rad ribara na moru

Uslovi za rad ribara na moru su loši, ocijenio je predsjednik Nacionalnog udruženja profesionalnih ribara na moru, Boško Ivanović, navodeći da su brodovi prilično stari i da ne zadovoljavaju evropske standarde.

"Uslovi za prodaju ribe su u posljednje vrijeme malo poboljšani, s tim što su na pijacama postavljene rashladne vitrine i vodi se više računa o higijenskim uslovima", rekao je Ivanović agenciji Mina biznis.

On je kazao da nadležne institucije pomažu ribarima preko agrobudžeta i da ta pomoć iznosi 50 odsto njihovih uloženih sredstava za rekonstrukciju brodova, poboljšanje bezbjednosti plovidbe i uslova rada na brodovima i modernizaciju ribarskih alata.

"Nadležni organi nam pomažu i u rješavanju administrativnih problema, kao što su mjesta za prodaju ribe", saopštio je Ivanović.

On je, na pitanje da li se nešto promijenilo kada je riječ o položaju ribara otkako je Crna Gora intezivirala pregovore sa Evropskom unijom (EU), odgovorio da nije još ništa.

"Nadamo se da će u narednom periodu doći bolje vrijeme za ribare i da će država izdvojiti određena novčana sredstva preko fondova za promjenu starih ribarskih brodova za nove, kao i da će ribari dobiti bolji status i privilegije", poručio je Ivanović.

On je kazao da se još nije prijavljivao ni za jedan projekat u okviru pretpristupne podrške EU Crnoj Gori, dodajući da će u narednom periodu raditi na tome.

"Očekujem da će položaj ribar biti unaprijeđen nakon što Crna Gora postane EU članica", naveo je Ivanović.

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja ranije su saopštili da Crna Gora ima potencijala za razvoj ribarstva i dodali da ulažu velike napore u stvaranje efikasnog i konkurentnog ribarskog sektora, koji će biti spreman za tržište EU.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније