Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

26. 12. 2017. 15:07 >> 14:42
1

NUHODŽIĆ OCIJENIO

Poraslo povjerenje u policiju

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da je zadovoljan radom policije u ovoj godini jer su rezultati rada po svim linijama policijskog angažovanja bili dobri.

 

Iz MUP-a je saopšteno da su Nuhodžić i direktor policije Slavko Stojanović danas održali redovni prošireni Kolegijum Uprave policije MUP-a u policijskom kampu na Zlatici.

„Proširenom kolegijumu su prisustvovali najbliži saradnici ministra i direktora i rukovodioci i starješine policije u sjedištu Uprave policije MUP-a i organizacionih jedinica na terenu. Na proširenom Kolegijumu sagledani su rezultati rada Uprave policije od početka 2017. godine, a takođe tema su bili i tehničko – kadrovska opremljenost policijske organizacije“, navodi se u saopštenju.

Nuhodžić je ocijenio da su zajedničko angažovanje i sadejstvo policijskih organizacionih jedinica doprinijeli porastu stepena povjerenja u policiju, koje se dodatno može jačati još neposrednijom i boljom saradnjom sa građanima.

„Policija je bila na nivou zadatka, ocijenio je ministar, kako u kompleksnim i složenim situacijama tako i u poslovima iz svoje nadležnosti vezano sa spoljnopolitičke uspjehe naše države a koji se tiču članstva Crne Gore u NATO i posjete potpredsjednika SAD-a Majka Pensa Crnoj Gori kao i drugih visokih zvaničnika iz inostranstva“, navodi se u saopštenju.

Trend dobrih rezultata, smatra Nuhodžić, mora se nastaviti i u narednom periodu, a oni mogu biti još bolji uz maksimalno angažovanje službe shodno prioritetima među kojima su najvažniji borba protiv organizovanog kriminala.

„Policija će u tim naporima, uz očuvanje i jačanje integriteta, imati podršku ministra u radu i djelovanju, kao i u poboljšanju materijalno – tehničkih uslova i opremljenosti kako bi taj rad bio u skladu sa savremenim standardima“.

Stojanović je kazao da je policija u godini punoj bezbjednosnih izazova pokazala spremnost i sposobnost da očuva mir, riješi teška krivična djela i predano radi na prevenciji kriminaliteta.

On je ocijenio da su rezultati rada u svim sektorima ovoj godini bili dobri, ali da borba protiv organizovanog kriminala koja se nastavlja u narednoj godini mora biti intenzivirana, uz pojačani operativni rad na terenu.

„Rješavanje najtežih krivičnih djela, među kojima su i djela protiv života i tijela, takođe ostaje prioritet u radu, a posebno ona koja su nastala kao posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa“, naveo je Stojanović.

On je konstatovao da ima pomaka u rasvjetljavanju pojedinih ubistava počinjenih u prethodnom periodu, te kazao da se na rješavanju ovih krivičnih djela mora raditi svakodnevno, kako bi se došlo do kvalitetno materijalizovanih dokaza za procesuiranje.

„Takođe, direktor je kazao da osim represije i preventivnih aktivnosti važan segmet u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa igra i postupak ispitivanja porijekla imovine njihovih članova i bezbjednosno interesantnih lica. Budući da organizovani kriminal ne poznaje granice, operativna i kvalitetna međunarodna policijska saradnja, koja je igrala značajnu ulogu na rasvjetljavanju nekoliko teških krivičnih djela, treba da bude nastavljena u istom intenzitetu, kako bi rezultati rada i napora koje ulaže policija bili u što skorije vrijeme vidljivi i valorizovani“, saopštili su iz MUP-a.

Na kraju proširenog Kolegijuma su usvojeni zaključci o konkretnim aktivnostima radi sprovođenja prioritetnih i drugih policijskih poslova i zadataka u narednom periodu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније