Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

27. 12. 2017. 14:48 >> 14:15
3

BOŠKOVIĆ U GOLUBOVCIMA

Vojsci CG se sve više vjeruje

Odbrambeni sistem Crne Gore postao je jedan od nosilaca prosperiteta crnogorskog društva, a Vojska Crne Gore postala je institucija kojoj se sve više vjeruje, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković.

 

Bošković je, na današnjem novogodišnjem koktelu, koji je organizovan na vojnom aerodromu u Golubovcima, povodom kraja godine i penzionisanja više oficira Vojske Crne Gore, rekao da je kao čelni čovjek Ministarstva odbrane "ponosan na ono što čujem od najeminentnijih NATO komandanata i generala o našim vojnicima u međunarodnim misijama i operacijama".

"To je nešto što mi jača uvjerenje da viševjekovna vojna tradicija koja je krasila Crnu Goru živi i danas", kazao je Bošković.

"Hvala što ste uniformu Vojske Crne Gore nosili sa ponosom i što je nijeste ukaljali“, kazao je Bošković, obraćajući se pukovnicima Željku Žegarcu i Radomiru Galeviću i potpukovniku Jelenku Milakoviću, koji 31. decembra, uz više desetina oficira i podoficira Vojske Crne Gore, zaokružuju svoj radni vijek. 

Bošković se zahvalio novopenzionisam oficirima na svemu što su uradili tokom godina u kojima su bili dio odbrambenog sistema, prvo u JNA, pa u Vojsci Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i, na kraju, Vojsci Crne Gore.

Istakao je da je odbrambeni sistem postao jedan od nosilaca prosperiteta crnogorskog društva, a da je Vojska Crne Gore postala institucija kojoj se sve više vjeruje.

"Vi ste u tome najzaslužniji i na tome vam veliko hvala. Ali, kao i u sportu, na vrhu je teže ostati nego ga osvojiti, tako da u narednim godinama očekujem još predaniji rad", istakao je ministar.

General Ilija Daković je naglasio da u 2017. godini nije nedostajalo zadataka i izazova za Vojsku Crne Gore.

On je odao priznanje svima koji su doprinijeli da godina na izmicaju bude najuspješnija u novijoj istoriji Crne Gore, dodajući da članstvo naše države u NATO utemeljuje nadu da smo se zauvijek opredijelili za prosperitetniju i bezbjedosno sigurniju Crnu Goru.

"Ali, kako mir u kući ne znači i mir u svijetu, kao članica ove velike porodice i dalje imamo obavezu da doprinosimo stabilnosti na globalnom nivou", kazao je v.d. načelnika Generalštaba.

Daković je kazao da se Vojska Crne Gore, uz pomoć Ministarstva odbrane, posvetila dugoročnijem procesu podmlađivanja kadra u Vojsci, da ćemo u Novu godinu ući sa novim, mladim strojem vojnika u jedinicama, kojem će se vrlo brzo pridružiti još jedan.

"Crnogorski građanin uvijek će moći da računa na pripadnika Vojske Crne Gore“, zaključio je general Daković.

Pukovnik Galević se zahvalio u ime penzionisanih oficira, istačući da su se tokom cijelog radnog vijeka trudili da budu vjerni vojsci i državi, a da građani Crne Gore uvijek mogu računati na svoje penzionisane oficire i podoficire.

O njihovim radnim biografijama govorio je potpukovnik Velibor Bakrač, načelnik Odjeljenja za ljudske resurse u GŠ Vojske Crne Gore

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније