Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 12. 2017. 14:38   >>  14:05

JANOVIĆ URUČIO

Donacija najstarijem vrtiću u CG

Ministarstvo sporta doniralo je sportske rekvizite vrijedne 5.000 eura najstarijoj predškolskoj ustanovi u Crnoj Gori, JPU "Zagorka Ivanović” na Cetinju.

Direktorici vrtića, Senki Vuksanović donaciju je simbolično uručio ministar sporta Nikola Janović.

"Donacija je vrijednosti 5.000 eura i sastoji se od sportskih rekvizita (strunjača, roling i tunel staza, džakova za skakanje, drvenih kolica za sport, profesionalnih koševa itd.) neophodnih za organizaciju dječije 'Olimpijade' koja će se u okviru manifestacije 'Kolonija dječijeg prijateljstva' održati u junu 2018. u Prijestonici Cetinje, gradu domaćinu navedene manifestacije", saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Na prigodnoj svečanosti upriličenoj tim povodom, ministar Janović kazao je da je ta donacija, još jedna u nizu konkretnih akcija, pomoću kojih Ministarstvo sporta želi da utaba put djeci koja će zakoračiti u svijet sporta, svijet beskrajnih mogućnosti, koji će kako je rekao "od njih napraviti vrijedne, disciplinovane, odgovorne i što je najvažnije dobre ljude, a siguran je i iznjedriti buduće crnogorske šampione".

"Cijeneći značaj cetinjskog vrtića kao najstarije predškolske ustanove u Crnoj Gori, ministar Janović je kazao da je organizacija Dječije olimpijade, samo razlog više za donaciju, te da ta ustanova, zaslužuje posebnu pažnju i Vlade i društva u cjelini", navodi se u saopštenju.

U ime djece i zaposlenih, direktorica JPU "Zagorka Ivanović” Senka Vuksanović.

"Ona je zahvalila Ministarstvu sporta i ministru Janoviću lično, što je prepoznao značaj organizacije 'Dječije olimpijade' i u tu svrhu opredijelio značajan iznos novca za kupovinu neophodnih sportskih rekvizita, bez kojih, kako je kazala, manifestacija 'Kolonija dječijeg prijateljstva' ne bi bila moguća", navodi se u saopštenju.

Nakon Kolonije, zaključila je, rekviziti će ostati na korišćenje budućim generacijama koje će pohađati taj cetinjski vrtić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније