Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

01. 01. 2018. 15:03 >> 14:38

BEZ VEĆIH INCIDENATA

Hapšenja zbog nasilja, vožnje u pijanom stanju...

U novogodišnjoj noći u Crnoj Gori nije bilo većeg narušavanja javnog reda, kao i narušavanja koja bi izazvala uznemirenost građana, saopšteno je iz OKC-a Uprave policije, uz ocjenu da je stanje bezbjednosti stabilno.

Šefica operativne smjene OKC-a Uprave policije, Zorica Manojlović Gazdić, saopštila je na konferenciji za novinare da je po osnovu narušavanja javnog reda i mira i porodičnog nasilja registrovano sedam prekršaja i lišena su slobode tri lica.

Službenici Uprave policije registrovali su 14 krivičnih djela i po tom osnovu lišeno je slobode 6 lica.

"Na putevima u Crnoj Gori dogodilo je 14 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a jedno lice lake tjelesne povrede", navela je Manojlović Gazdić.

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju uhapšeno je 16 osoba.

"S obzirom da se tokom novogodišnjih i božićnih praznika konzumira veća količina alkoholnih pića, apelujemo na sve vozače da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola", dodala je Manojlović Gazdić.

Ona je dodala da policija pored redovnih aktivnosti svakodnevno sprovodi i akciju „Petarda“ i poručila da će Uprava policije sve preduzeti da se oduzmu nedozvoljena pirotehnička sredstva da ne bi došlo do povređivanja.

"Tokom akcije „Petarda“ policijski službenici Uprave policije su u proteklih sedam dana oduzeli 6.555 komada raznih vrsta petardi, 44 vatrometa. Takođe se apeluje na maloljetna lica da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava odnosno petardi", kazala je Manojlović Gazdić.

Kako je saopštila, u protekla 24 časa na graničnim prelazima u Crnoj Gori nije bilo većih zadržavanja

"Evidentiran je prelazak 35.916 lica, 9.398 motirnih vozila, ušlo je jedno plovilo, tri voza i sletjelo 16 vazduhoplova", navela je Manojlović Gazdić.

U Urgentnom uobičajeno, u Hitnoj pune ruke posla

U Urgentnom centru KCCG novogodišnja noć protekla je uobičajeno. Hitna medicinska pomoć imala je više nego pune ruke posla - za samo sedam sati imali su 90 pregleda. Najviše je bilo intervencija zbog prekomjerne konzumacije pića, a ono u policiji su nam potvrdili da nije bilo teških saobraćajnih nezgoda tokom noći.

Doktor Boris Dašić kazao je za TVCG da u Urgentnom centru protekle noći nije bilo povrijeđenih iz saobraćajnih udesa, kao ni povreda od pirotehničkih sredstava.

"Primljeno je nekoliko lica s povredama zadobijenih u nasilju, ali to nije ništa neuobičajeno za Urgentni centar", naveo je Dašić.

U Hitnoj pomoći je, kao i svake druge noći, bilo aktivno.

"Bilo je 90 pregleda. Naše kolege su Novu godinu dočekale u ambulanti, kao i na terenu. Tokom noći je bilo oko 40 kućnih posjeta, a bilo je intervencija zbog četiri tuče", saopštio je dr Ersan Bašović iz Hitne medicinske pomoći Podgorica.

Kako je istakao, zadovoljni su jer nije bilo saobraćajnih udesa.

"Bilo je 12 transporta u Urgentnom centru. Svi pacijenti su adekvatno zbrinuti", dodao je Bašović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније