Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

03. 01. 2018. 09:31   >>  09:08 10

RAIČEVIĆ ZA TVCG

Nasilje za praznike "usijalo" linije

Direktorica Sigurne ženske kuće (SŽK) Ljiljana Raičević kazala je da je novogodišnja noć za tu ustanovu bila veoma duga i teška, koju su obilježila dva potresna slučaja.

 

U Jutarnjem programu TVCG kazala je da u prosjeku imaju tri do pet poziva dnevno.

"Mi očekujemo usijane telefone i narednih dana jer je praznik dug, porodice su na okupu, ima tu alkohola, ljubomore, negativnih efekata", kazala je Raičević.

Govoreći o novogodišnjoj noći, Raičević je rekla da je ona bila duga noć, te da je cijelu noć pratila dva slučaja.

"Jedna gospođa je morala da dođe, bila je u lošem stanju, bila je u bolnici, izbacili su je sin i muž sa njihovom dijagnozom da je luda, da nije zdrava, a zapravo je velika žrtva porodice. Ustanovljena je samo jedna dijagnoza - nasilje", kazala je Raičević.

Kazala je da je nesrećna žena u SŽK smještena negdje pred zoru.

"Ona je bila u kratkim rukavima. Niko ne zove u vezi nje, ja takođe nikog ne zovem u vezi nje. Njoj treba odmor, ovdje ga je našla. Nije joj lako, nije ni prvi put da joj se ovo desi. Jedna me žena čeka u kancelariji, i ona vjerovatno ima sličnu priču", kazala je Raičević.

Priznaje da je najteža priča posljednjih dana bila žene sa dvoje djece koja je krenula na put.

"Imala je saglasnost muža da povede djecu kod njenih roditelja, ona je iz druge države, da bi je u zadnji čas spriječio, jer se predomislio, nije mislio na djecu, nego je htio njoj da naudi. Taj plač djece koja su očekivali putovanje kod djeda i babe, stvorio se u neki haos, mislim da sam najviše na njih mislila ovih dana", istakla je Raičević.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније