Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 07. 2013. 22:35 >> 22:35
1

KOTOR

Traže pravdu za Uroša

Drugovi i drugarice 17-ogodišnjeg Kotoranina Uroša Ćorovića koji je nedavno izgubio život u saobraćajnoj nesreći na putu Trojica-Kotor, počeli su jutros jednočasovna mirna okupljanjima ispred zgrade Osnovnog suda u Kotoru.

Oni su protestovali u bijelim majicama, sa natpisom "Pravda za Uroša", a zbog krađe zlatnog lančića nastradalom mladiću.

"Ovo su mirni protesti, koje su organizovali Uroševi drugovi u znak protesta nadležnim institucijama koje apsolutno ništa nisu uradile, ili vrlo malo, da se krivci izvedu pred lice pravde. Ova djeca su se organizovala kao što vidite, mirno, i dolaziće svakog radnog dana u terminu 08.30 do 09.30 časova, da iskažu svoj bunt jer počinioci ovog zločina nisu privedeni pred lice pravde. Mi smo ovdje zbog Ustavom zagarantovanog prava, zbog pravde", kazala je Uroševa majka Dragana Nikolić.

Ona je ponovila da ovdje nije riječ o materijalnoj, već sentimentalnoj stvari. Ona navodi da je porodica nudila nagradu onome ko vrati Urošev lanac, spremna i da plati i mnogo više nego što je njegova vrijednost, tako da ovdje nema ni pomisli na materijalno.

"Oskrnavljeno je tijelo našeg Uroša, krađom lančića sa vrata mrtvog djeteta od 16 godina", kazala je Nikolić. Skup je kako je i najavljeno protekao mirno, u tišini, a prijavljen je i policiji.

Saobraćajna nesreća u kojoj je Uroš stradao vozeći motor, dogodila se 13. juna poslije podne. Nakon uviđaja tijelo mladića je iz Kotora odvezeno u Klinički centar na obdukciju. Tijelo je, kako sumnjaju članovi porodice, zajedno sa lančićem, stavljeno u kesu, što potvrđuju i fotografije sa uviđaja.

Iako ne sumnjaju na obducenta dr Miodraga Soča, koji je radio obdukciju nastradalog mladića, vjeruju da je za nestanak ogrlice krivo osoblje Kliničkog centra koje priprema tijelo za obdukciju. Lica sa odjeljenja za sudsku medicinu, koja su bila označena kao mogući krivci su saslušana i negirala krivicu.

(Radio Kotor)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније