Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

11. 01. 2018. 18:18 >> 19:43
2

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

"Nijesmo napravili propust"

Centar za socijalni rad saopštio je da nije napravio propust u svom postupanju prema porodici Bogavac.

Oni su još jednom izražili žaljenje zbog smrti maloljetne djevojčice J.B..

"Centar za socijalni rad će i dalje preduzimati mjere iz domena svoje nadležnosti prema ovoj porodici, a pružaće i pomoć i podršku u vršenju roditeljskog prava u najboljem interesu djece", naveli su u saopštenju.

Napominju da zbog zaštite privatnosti porodice i prava djeteta, Centar za socijalni rad ne može iznijeti u javnost sve raspoložive informacije koje ima o toj porodici.

Iz Centra su potvrdili da je porodica Marijane Bogavac bila je korisnik prava na materijalno obezbjedjenje u periodu od 01.07.2000. godine do 01.11.2002. godine i u periodu od 01.07.2007. godine do 01.03.2010. godine, kao potpuna porodica.

"Nakon tog perioda, intervju sa supružnicima je obavljen dana 22.12.2015. godine, kojom prilikom je utvrđeno da porodica ne ispunjava uslov za materijalno obezbjeđenje jer se suprug tada nije nalazio na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Počev od 01.01.2016. godine, M.B. je ostvarila naknadu po osnovu rođenja troje i više djece, u iznosu od 192 eura. Nakon ukidanja naknade, 30.06.2017. godine, M.B. nije podnosila zahtjev za ostvarivanje prava na materijalno obezbjeđenje kod ovog Centra, već je uložila žalbu na ukidanje prava na naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece", navode u saopštenju.

U periodu, dok je porodica bila korisnik prava na materijalno obezbjeđenje, Marijana Bogavac je, tvrde u Centru, živjela zajedno sa suprugom, koji je doprinosio izdržavanju porodice obavljanjem određenih poslova.

"Porodica M.B. nema riješeno stambeno pitanje, već živi u svojstvu podstanara i plaća kiriju u iznosu od 120 eura. Stan u kojem živi porodica je dvosoban, opremljen je neophodnim pokućstvom, ima struju i vodu, sanitarni čvor i uslovan je za život. U posljednje vrijeme, u stanu M.B. je živjela i njena sestra sa kćerkama. Radi izdržavanja porodice, prema informacijama dobijenim od bliskih srodnika, M.B. obavlja dva posla, a korisnici su i obroka koji obezbjeđuje NVO 'Narodna kuhinja' pri Hramu", dodali su u saopštenju.

Suprug se, kako navode iz Centra, nalazi na radu u inostranstvu i u kontaktu je sa porodicom.

"Krajem septembra 2017. godine, Marijana Bogavac je podnijela zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć, nakon čega je urađen nalaz i mišljenje o opravdanosti ovog zahtjeva, i donijeto rješenje o priznavanju prava na pomoć, međutim, nije isplaćena jer Marijana ova sredstva još nije podigla sa blagajne Centra", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније