Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

12. 01. 2018. 17:50 >> 17:25

BOGDANOVIĆ S NIKOLIĆEM

"Dobra saradnja Ministarstva i UCG"

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović istakao je da je taj resor bio partner u realizaciji naučnih projekata fakulteta Univerziteta Crne Gore i pozvao sve jedinice UCG da i u ovoj godini dostave svoje prijedloge i inicijative koje mogu zajedno realizovati.

Bogdanović je danas s rektorom Univerziteta Crne Gore Danilom Nikolićem razgovarao danas na Univerzitetu o projektima koje dvije institucije zajedno realizuju, kao i o nastavku saradnje u ovoj godini.

"Bogdanović je istakao da je ostvarena dobra saradnja sa univerzitetskim jedinicama, koje su bile uključene u realizaciju značajnih projekata Ministarstva. Posebno je naglasio važnost i značaj angažovanja Arhitektonskog fakulteta Crne Gore na izradi Procjene uticaja na baštinu Prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora-HIA, dokumenta koji ima kapitalni značaj za očuvanje ovog UNESCO lokaliteta", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Nikolić je naveo kako je potpisani Memorandum o saradnji u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, kulturne baštine i medija između Ministarstva kulture i Univerziteta Crne Gore, za period 2016 – 2020. odlična osnova za povezivanje ova dva izuzetno vazna resora, kao i da ovaj dokumet zajedno možemo dodatno dopuniti i inovirati.

Saopšteno je i da je ove godine izvjesna investicija Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori (TIKA) u Univerzitetski kompleks – Akademija umjetnosti na Cetinju, kao i da je kroz Kapitalni budžet opredijeljeno gotovo pola miliona eura za tu namjenu.

"Razgovarano je i o potencijalnoj lokaciji za izgradnju zgrade Muzeja savremene umjetnosti. Tom prilikom su razmotrene nekolike lokacije koje se nalaze u vlasništvu Univerziteta i dogovoreno formiranje mješovite komisije koja će u narednih 30 dana utvrditi konačnu lokaciju, kako bi se shodno projektnom zadatku otpočelo sa izradom projektne dokumentacije", istakli su iz Ministarstva.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније