Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan, Objavio: O. Z. ]

13. 01. 2018. 09:54 >> 09:22

AUTOBUSKI PREVOZNICI

Međugradski prevoz neće poskupiti

Autobuski prevoznici neće povećati cijene karata u međugradskom prevozu, uprkos povećanju poreza na dodatu vrijednost PDV, koje je, počev od 1. januara, dovelo do poskupljenja goriva za četiri do šest centi, saopštio je predsjednik Udruženja prevoznika Crne Gore Veselin Salamadija.

On je za Dan kazao da će se povećanje PDV-a i cijena goriva odraziti na njihovu konkurentnost u regionu i na troškove poslovanja.

“Zasad nemam informaciju o tome da li će prevoznici poskupjeti cijene karata prevoza u međugradskom i međunarodnom prevozu. Poskupljenje goriva svakako će uticati na troškove prevoznika. Poskupjela su i maziva i rezervni djelovi, tako da će i to imati negativan uticaj na troškove poslovanja. Prevoznici gradskog saobraćaja u Podgorici su poskupjeli cijenu karata, jer troškovi prevazilaze njihove mogućnosti da po postojećim cijenama mogu ostvariti bilo kakav pozitivan rezultat. Ako se uporedimo sa zemljama u neposrednom okruženju, jasno je da prevoznici u okruženju imaju znatno niže cijene goriva, pa prevoznici iz regiona imaju znatno manje troškove od prevoznika u Crnoj Gori”, kazao je Salamadija.

On je, kao predsjednik Udruženja prevoznika, apelovao na Ministarstvo saobraćaja i Vladu da povedu računa o konkurentnosti prevoznika i uopšte o njihovom opstanku u uslovima koje će imati u ovoj godini.

“Apelujem na nadležne institucije da obrate pažnju jer povećanje PDV-a svakako utiče na prevoznike, pogotovo jer su cijene goriva povećane za dva procenta, i to već dva puta u ovoj godini. Prevoznici ne žele da poskupljenjem cijena karata izgube korisnike svojih usluga, pa se nadam da će prevoznici uspjeti da održe standardni nivo cijena u drumskom prevozu”, rekao je Salamadija.

Ni autobuske stanice nijesu dobile najave od prevoznika da će povećavati cijene karata nakon povećanja PDV-a i cijena goriva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније