Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

14. 01. 2018. 14:16 >> 13:43

CDPR SAOPŠTIO

Osnovce učili o štetnosti pušenja

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) razgovarali su o štetnosti puštenja sa 102 učenika iz, uglavnom podgoričkih, osnovnih škola koji se nalaze u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorica na Veruši.

"Tradicionalno predstavnici CDPR-a u mjesecu januaru s njima razgovaraju o problemima koje sa sobom donosi pušenje, koje kasnije nažalost prelazi u zavisnost i time postaje jedna od teže izlječivih bolesti zavisnosti. Kroz razgovor i druženje predstavnici CDPR-a i instruktori Dječjeg saveza na čelu sa direktorom Dječjeg saveza Aleksandrom Miloševićem i upravnikom Odmarališta Ivanom Pelevićem, inače aktivistima CDPR-a, su im ukazali na sve štetnosti po zdravlje koje donosi konzumiranje duvanskih proizvoda, posebno na mlade
i njihov organizam", kazali su iz tog Društva.

Oni su učenicima podijelili edukativni materijal  „Živjeti bez dima”, „Sedam je koraka do zdravlja” i „Da li znate sve štetnosti pušenja”, kao i naljepnice „Zabrana prodaje cigareta licima mlađim od 18. godina”, „Zabranjeno pušenje” i edukativna „Zona bez dima”.

"Istovremeno nam je izuzetno drago kada posjetimo djecu na Veruši i vidimo da djecu u holu Odmarališta na glavnom mjestu za poruke pored plana boravka, dočekuju i naši posteri `Pravo na zdravo` i `Maneken duvanske industrije`. Razgovor i druženje sa prisutnom djecom na navedenu temu je samo jedno u nizu predavanja koja se održavaju u saradnji sa Dječjim savezom Podgorica, a održavaćemo ih svakako i dalje redovno po vaspitnoobrazovnim ustanovama u Podgorici, ali i cijeloj Crnoj Gori", poručili su iz CDPR-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније