Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 01. 2018. 07:59 >> 20:00

PREMIJER NA ŽABLJAKU

Završetak infrastrukture, pa investicije

Predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je da će izgradnja novih žičara, staza i puteva do novih skijališta, ali i energetske mreže, omogućiti da investitori bez ulaganja u infrastrukturu, krenu u izgradnju hotela i apartmana kako bi skijališta zaživjela. To će, kako je za TVCG kazao Marković tokom neformalne posjete žabljačkom skijališu Savin kuk, donijeti i nova radna mjesta.

Ulaže se i ulagaće se u sjever Crne Gore, poručuje premijer Duško Marković. Da bi turistička ponuda, konkretno na Žabljaku bila bogatija, Vlada već intenzivno radi, kaže Marković i dodaje da je sa Direktorom IRF-a razgovarao o izgradnji novih hotela.

"Da krenemo u realizaciju izgradnje novog hotela "Durmitor", ali i da stvorimo pretpostavke za nastavak gradnje starih hotela "Jezera" i "Planinke". Ako ne budemo imali ozbiljna interesovanja investitora, vjerujemo da ćemo preko IRF-a krenuti u realizaciju tih projekata i gradnju novih hotela koji će upotpuniti turističku ponudu na cijelom sjeveru, a posebno na Žabljaku", navodi premijer.

Marković podsjeća da je Vlada krajem decembra raspisala tender za izgradnju nove žičare šestosjeda i nove staze od četiri kilometra na skijalištu Savin kuk. Sve je, tvrdi, usmjereno na valorizaciju resursa u cilju razvoja zemlje i boljeg života građana sjevernog regiona.

"Cilj izgradnje novih staza, novih žičara, puteva do novih skijališta i energetske mreže je omogućiti da investitori bez ulaganja u infrastrukturu, krenu u izgradnju hotela i apartmana kako bi skijališta zaživjela i što bi dovelo do novih radna mjesta.", rekao je Marković.

Do 2020. godine u zimski turizam biće uloženo više od 60 miliona eura. A veliki broj gostiju Vladi je , kako poručuje njen prvi čovjek, dodatni motiv da nastavi sprovođenje politike razvoja sjevera države.

Prilog: Nataša Mitrović, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније