Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R. [ Mina ]

15. 01. 2018. 15:40   >>  15:07 1

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Potvrđen izbor Mugoše

Ministarstvo zdravlja izdalo je Uvjerenje kojim se potvrđuje, kako je saopšteno, da je Skupština Ljekarske komore Crne Gore birala Aleksandra Mugošu za predsjednika Komore.

Predsjednik Skupštine Ljekarske komore, Nebojša Sekulić, podnio je zahtjev 11. januara za izdavanje Uvjerenja za upis Mugoše u Centralni registar privrednih subjekata.

"Kroz priložene dokaze utvrđeno je da je Skupština Ljekarske komore postupila po nalogu iz Rješenja Ministarstva zdravlja od 14. marta 2017.godine, kada je Upravnim nadzorom konstatovano da predsjednik i podpredsjednik ove strukovne organizacije nijesu izabrani u skladu sa Statutom Ljekarske komore, na sjednici održanoj 31. januara 2017. godine", piše u saopštenju.

Kako se navodi, sve ovo potvrđuje da su nepravilnosti u prethodnom izbornom procesu mogle biti otklonjene i mnogo ranije, na šta je Ministarstvo zdravlja ukazivalo više puta članovima Ljekarske komore, "a od istih bilo prozivano za opstrukcije".

"S obzirom da su na ovaj način stvoreni uslovi za nesmetano funkcionisanje Ljekarske komore, Ministarstvo zdravlja shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti uputilo je obavještenje direktorima svih zdravstvenih ustanova da zahtjeve za izdavanje licence za rad ljekari podnose Ljekarskoj komori", dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja je spremno za punu saradnju i partnerski odnos sa Ljekarskom komorom Crne Gore, u interesu što boljeg funkcionisanja zdravstvenog sistema i položaja zdravstvenih radnika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније