Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

15. 01. 2018. 19:01 >> 19:12
4

VUČINOVIĆ NA SJEVERU

"Nerealno da je oštećeno 3.500 domaćinstava"

Ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore i predsjednica Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda Marija Vučinović kazala je da nije realno da je nakon zemljotresa, koji je četvrtog januara pogodio Crnu Goru, oštećeno 3.500 domaćinstava, koliko je podnijeto zahtjeva za procjenu štete, te da ne mogu svi očekivati pomoć države.

Ona je posjetila danas  Plav, Gusinje, Andrijevicu i Berane, koji su pretrpjeli najviše štete u zemljotresu.

Vučinović je istakla da je podnijeto mnogo zahtjeva za procjenu štete i podsjetila da je Vlada Crne Gore opredijelila 190.000 eura za saniranje najurgentnijih posljedica zemljotresa.

„Ta su sredstva namijenjena za najugroženija domaćinstva. U međuvremenu će Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda pregledati zahtjeve koji budu pristigli iz tih gradova i vidjeti da li je realno da se, već sada 3.500 zahtjeva, koliko je pristiglo – da li će oni svi biti obrađeni i da li će se svima isplatiti šteta“, navela je ministarka.

Iz Vlade su saopštili da je Vučinović istakla, imajući u vidu saznanja da nije realno da je šteta načinjena na tolikom broju domaćinstava, da je nerealno je da svi očekuju pomoć države i dodala da će se, nakon današnjih susreta, definisati dalje djelovanje po tom pitanju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније