Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 01. 2018. 08:03   >>  07:54 2

PRUGA KOD MOJKOVCA

Kvar uklonjen, saobraćaj normalizovan

Popravljen je kvar na kontaktnoj mreži kod Kolašina, a željeznički saobraćaj trebalo bi da je normalizovan, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore.

Havarija na pruzi kod Kolašina, koja je nastala kad je teretni voz u nedjelju u popodnevnim satima pokidao 620 metara kontaktne mreže, izazvala je višesatna kašnjenja vozova. Vozovi u prosjeku kasne i po 100 minuta. U mjestu gdje je pokidana kontaktna mreža, vozove koji saobraćaju prevlače dizel lokomotivama, kazali su iz Željezničkog prevoza (ŽPCG) i Željezničke infrastrukture (ŽICG)

Havarija se dogodila 14. januara u 17.50 sati, kada je teretni voz br. 47672 pokidao 620 metara kontaktne mreže, na ulaznim skretnicama stanice Kolašin od strane ukrsnice Kos, a osposobljavanje pruge na ovoj dionici trajalo je do kasno sinoć.

"Ovo je izazvalo prekid saobraćaja međunarodnog voza br. 431, koji je 14. januara u 9.10 sati krenuo iz Beograda za Bar, i lokalnog voza br. 6105, koji je u 18.57 časova krenuo iz Bijelog Polja za Bar, a zaustavljeni su u Mojkovcu. Željeznički prevoz Crne Gore je organizovao prevoz putnika autobusima, od Mojkovca do Podgorice i Bara. Svi putnici su uspješno i bezbjedno prevezeni do odredišta. JTokalni voz br. 6104 koji je krenuo iz Bara za Bijelo Polje je zaustavljen u Podgorici i prevoz tih putnika je organizovan, takođe autobusima. Međunarodni voz koji je krenuo iz Bara u 19 sati, iz Podgorice je trebalo da krene u 20.05 časova, ali je zbog pomenute havarije krenuo u 22.48 sati, a kasnije je prevučen dizel lokomotivom", navodi se u zajedničkom saopštenju ŽICG i ŽPCG.

Kako su kazali, na mjesto događaja izašla je drugostepena komisija za isljeđenje vanrednih događaja ŽICG, kao i ekipe za održavanje kontaktne mreže iz Mojkovca i Podgorice, koje rade na otklanjanju posledica ovog događaja.

Lokalni voz koji je krenuo iz Bijelog Polja stajao je kod Kolašina tri sata zbog kvara na pruzi, a oko 20 sati u nedjelju pristigao je i međunarodni voz iz Beograda. Putnici su se žalili na višesatna čekanja, tvrdeći da su ostavljeni bez hrane i vode.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније